ROGAŠKA SLATINA – Z Bobrovim bicikliranjem začetek meseca športa

ROGAŠKA SLATINA – Z Bobrovim bicikliranjem začetek meseca športa
Regija danes
Tipografija

Da športnih dosežkov in ne nazadnje tudi odmevnejših športnih ali rekreativnih prireditev ne bi bilo, če za to področje ne bi bilo zagotovljenih ustreznih pogojev, ugotavljajo v Občini Rogaška Slatina. Za področje športa vsako leto namenjajo veliko denarja iz občinskega proračuna in drugih virov, zelo pomembna je tudi podpora gospodarstvenikov. Urejena športna infrastruktura ter spodbujanje zdravega načina življenja bosta v ospredju tudi pri štirih večjih dogodkih v maju in juniju.

 

Ljubitelji športa se lahko to soboto, 20. maja, udeležijo 2. Bobrovega bicikliranja, dogodek bo letos postregel z novostjo, z vzponom na Boč. V soboto, 3. junija, se obeta že šesti Afroditin tek. V sklopu dogodka bosta letos prvič Afroditin pohod na Janino in Vozičkanje z Afrodito. Rogaška Slatina bo 14. junija gostila cilj prve etape 29. kolesarske dirke Po Sloveniji. Od 14. do 17. junija bo gostila še drugi Mednarodni festival športnega filma.

Občina Rogaška Slatina je v zadnjih desetletjih uresničila vrsto večjih naložb na področju športa, med drugim je zgradila nogometni stadion, Športno dvorano Janina, daljinske kolesarske povezave in uredila športne površine pri osnovnih šolah. Pred leti je zgradila telovadnico pri POŠ Kostrivnica in lani telovadnico pri POŠ Sv. Florijan. »Po kazalnikih, ki jih spremlja pristojno ministrstvo, podružnici ne bi potrebovali tako velikih površin za šport. A tudi v teh dveh krajevnih skupnostih smo želeli zagotoviti prostore za vadbo otrok iz vrtca in šole ter za rekreacijo krajanov. Za enakomeren razvoj v občini si namreč prizadevamo tudi na področju športa,« pravi župan mag. Branko Kidrič.

Naložb na področju športa še ne bo zmanjkalo. Kaj vse se obeta, preberite v Novem tedniku.

Foto: SHERPA

 

 

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam