Nagrajena za izjemne dosežke

Nagrajena za izjemne dosežke
Regija danes
Tipografija

 

Baletna plesalka Antoneta Turk iz občine Šmarje pri Jelšah je prejemnica nagrade Lydie Wisiakove za izjemne dosežke na področju baletne umetnosti v Sloveniji v obdobju zadnjih treh let.

 

 

Gre za nagrado, ki jo podeljuje strokovna komisija Društva baletnih umetnikov Slovenije. Antoneta Turk je nagrado prejela za vloge Dekleta v baletu Leseni princ koreografa Lea Mujića v produkciji Madžarske baletne univerze v Budimpešti, za vlogo Julije v baletu Romeo in Julija ter za vlogo Mihaele v baletu Carmen, obe v koreografiji Tomaža Rodeta in v produkciji Društva baletnih umetnikov Slovenije.

Nagrado je mlada baletna ustvarjalka, ki zadnje leto pleše v Narodnem gledališču Brno na Češkem, prejela na svečanem baletnem koncertu, ki je bil minuli ponedeljek v SNG Opera in balet Ljubljana. Nagrada je zanjo dokaz, da je na pravi poti in da se s trdim delom, da doseči marsikaj. »Velika zahvala gre moji družini, ki me podpira mojo celotno baletno pot. Hvaležna sem vsem plesalcem in soplesalcem, s katerimi sem lahko delala in se od njih učila,« je dejala. Zahvalila se je še Narodnemu gledališču Brno in tamkajšnjemu umetniškemu direktorju ter Društvu baletnih umetnikov Slovenije.

Foto: Osebni arhiv

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam