Že 28. zapovrstjo med najboljšo četverico

Že 28. zapovrstjo med najboljšo četverico
Regija danes
Tipografija

Košarkarice Cinkarne Celje so se še 28. zapovrstjo uvrstile na zaključni turnir slovenskega pokala. Prvo četrtfinalno tekmo v Ljubljani so z Ilirijo izgubile za točko, na povratnem obračunu v svoji dvorani pa so bile precej boljše od gostij. Zmagale so z 81:59.

Celjske košarkarice so v mesecu novembru in v začetku decembra zaporedoma izgubile tri tekme. Najprej so na pokalni tekmi zaostale za Ilirijo s 74:73. Nato so odpotovale v Novi Sad in proti Vojvodini v rednem delu lige Waba izgubile z 70:68. Sledil je še prvenstveni poraz v Kranju, Triglav je bil boljši s 75:64.

Niti eden od treh porazov ni bil ključen ali posebej boleč. Navkljub porazu na Gorenjskem so Celjanke na vrhu lestvice slovenske lige in jim dobro kaže glede osvojitve prvega mesta pred končnico. V Srbiji so doživele edini poraz v predtekmovalni skupini Jadranske lige in imajo zato lepo priložnost za uvrstitev na »final-four«. Spodrsljaj v Šiški pa se je zdel nevaren, kajti še z eno podobno predstavo bi izpadle iz pokalnega tekmovanja. Željne maščevanja so v 15. minuti vodile s 40:16 in zgodaj razblinile vse dvome o potnicah v polfinale.

Redkokdaj je trener Damir Grgić povsem zadovoljen s predstavo svojih varovank. Tokrat je skoparil s pripombami: »Vsem športnim privržencem želim srečno novo leto. Čestitam svojim dekletom za to, kako so se odzvale na prvi letošnji tekmi. V zadnjem času smo dobro delali in zato našli pravi ritem. Igralke so bile zelo zbrane, storile so malo število napak in zasluženo zmagale.« Prejele so manj kot 60 točk. »Zavedamo se, da imamo obrambno naravnano ekipo. Zadovoljen sem, a vem, da je lahko še veliko bolje. Na razpolago imamo dva meseca, da se dobro pripravimo na zaključna turnirja v slovenskem pokalu in ligi Waba.« O izjemnem nizu v pokalnem tekmovanju, ki se je začel leta 1996, je Grgić dodal: »Morda kdo misli, da je to enostavno narediti. Ilirija igra zelo dobro v tej sezoni. Tu je še vedno nevarni Triglav. Toda mi se ne damo. Treniramo in razmišljamo, kot da prvič igramo v pokalnem tekmovanju. Če bomo tako nadaljevali, se bo niz še podaljšal.« V sredo bo v dvorani Gimnazije Celje Center gostovala podgoriška Budučnost, ki je edina ...

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam