Sneg povzroča težave

Sneg povzroča težave
Regija danes
Tipografija

Močno sneženje je zjutraj zajelo tudi celjsko regijo. Sneg je povzročil težave v prometu. Zlasti na klancih je prišlo do zdrsov vozil, pod težo snega se lomi drevje. Največ težav je na štajerski avtocesti ter na cestah Rimske Toplice- Laško, Velenje - Slovenj Gradec, na Halerjevem hribu ... Zaradi snega je oviran tudi železniški promet. Na odseku Zidani Most-Rimske Toplice zaradi podrtega drevesa prihaja do 15-minutnih zamud. Takšne zamude nastajajo tudi med Zidanim Mostom in Ljubljano.

Kot pravi vodja zimske službe v podjetju VOC Celje Damjan Maček so na terenu vse razpoložljive enote zimske službe.


Ttudi v prometno-informacijskem centru opozarjajo, da se na pot ne odpravljajte, če to ni res nujno oziroma nikakor brez ustrezno zimsko opremljenih avtomobilov. Vozite previdno in strpno. Na pot se odpravite prej kot običajno. Ponekod po Sloveniji megla v pasovih močno zmanjšuje vidljivost. 

Oranžno vremensko opozorilo

Zaradi napovedanega vremenskega dogajanja je agencija za okolje za danes do okoli 10. ure dopoldne izdala oranžno vremensko opozorilo za celotno državo. Po nižinah bo večinoma zapadlo od pet do 20 centimetrov snega, v višje ležečih območjih ga lahko zapade tudi več kot pol metra, napovedujejo vremenoslovci. Padavine bodo nato sredi dneva ponehale, nov padavinski proces pa bo Slovenijo zajel v noči na torek in nato še en v noči na sredo, vendar padavine ne bodo tako intenzivne.

BA, STA

Foto: SHERPA (arhiv NT)

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam