Ministrstvo o konkretnih vzrokih menjave vodstva molči

Ministrstvo o konkretnih vzrokih menjave vodstva molči
Regija danes
Tipografija

 

Kaj konkretno je tisto, zaradi česar naj bi bila lokalno okolje in del strokovne javnosti nezadovoljna zaradi upravljanja Kozjanskega parka, ki ga je zadnja štiri leta vodila Mojca Kunst? To zanima predstavnike zaposlenih v svetu tega javnega zavoda. Čeprav je svet javnega zavoda pohvalil delo omenjenega zavoda in je delo direktorice v vseh štirih letih mandata ocenil kot odlično, se je vlada ob koncu minulega leta odločila za spremembo vodstva.

 

 

Spomnimo, da je vlada za vršilko dolžnosti Kozjanskega parka imenovala mag. Valerijo Slemenšek, ki je bila vrsto let zaposlena kot vodja službe za splošne zadeve. Ko smo na okoljskem ministrstvu poizvedovali, kaj je bil razlog za spremembo na čelu parka, se je odgovor glasil, da sta lokalno okolje in del strokovne javnosti izrazila nezadovoljstvo z upravljanjem zavoda.

Od kod izvira to nezadovoljstvo, med drugim zanima pet predstavnikov zaposlenih v svetu zavoda. Nad obrazložitvijo ministrstva so presenečeni, saj zapisniki in posnetki sej sveta zavoda dokazujejo, da je slednji letna poročila o delu tega zavoda izrecno pohvalil. Pohvale so prihajale še z drugih strani. Zavod je predlani prejel zlati grb Občine Kozje, nagrado Občine Krško in posebno nagrado župana Občine Bistrica ob Sotli. In nagrado Unesco Melina Mercouri ter nagrado Natura 2000, o čemer smo poročali pred časom.

Zanimive ocene

V uredništvo smo prejeli ocenjevalne liste, ki kažejo, da je svet zavoda delo nekdanje direktorice Kunstove za leta 2019, 2020 in 2021 ocenil kot odlično. V njih je med drugim zapisano, da je zavod pod njenim vodstvom presegel kakovost in strokovnost sprejetega letnega programa, delovanje zavoda pa je bilo dobro organizirano in učinkovito. »Naloge so bile opravljene v rokih, sistematično ter z izmenjavo in dopolnjevanjem znanj med sodelavci,« je med drugim zapisano.

Leta 2021 so se odhodki Kozjanskega parka v primerjavi z letom prej zmanjšali za 27 odstotkov. Kozjanski park prihodke pridobiva za storitve javne službe in za storitve na trgu. Poročilo o izpolnjevanju meril za ugotavljanje uspešnosti nekdanje direktorice med drugim navaja, da so prihodki leta 2021 znašali malo manj kot 1,2 milijona evrov in so bili za skoraj 33 odstotkov višji glede na leto 2020. Lastni prihodki so se glede na leto 2020 v letu 2021 povečali za približno 16 odstotkov.

Na fotografiji: Mojca Kunst (tretja z leve) leta 2021 v druži županov Bistrice ob Sotli, Kozjega in Podčetrtka ter nekdanjega gospodarskega ministra Zdravka Počivalška. Predstavnike zaposlenih zanima, zakaj ni več primerna za vodenje Kozjanskega parka. (Foto: Mojca Valenčak)

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam