Na čelu enajstih občin s Celjskega ne bo presenečenj

Na čelu enajstih občin s Celjskega ne bo presenečenj
Regija danes
Tipografija

 

V 33 občinah na Celjskem se za županska mesta na lokalnih volitvah, ki bodo to nedeljo, 20. novembra, poteguje 81 kandidatov. Že zdaj je jasno, kdo bodo župani v občinah Dobje, Kozje, Šmarje pri Jelšah in Podčetrtek. Volitve presenečenj ne bodo prinesle tudi v občinah Radeče, Tabor, Solčava, Ljubno, Gornji Grad, Mozirje in Nazarje.

 

 

Med občinami) Obsotelja in Kozjanskega, kjer izid volitev ne bo presenečenje, so Dobje, Kozje, Šmarje pri Jelšah in Podčetrtek. V Dobju za župana kandidira le Franc Leskovšek (SLS), ki bo decembra dopolnil 72 let in občino vodi od leta 2010. Na čelu Občine Kozje bo še naprej Milenca Krajnc, univerzitetna diplomirana inženirka kmetijstva in nekdanja kmetijska svetovalka, ki to občino vodi od leta 2014. Že takrat je bila njena predlagateljica skupina volivcev. V Šmarju pri Jelšah bo šef občine še naprej Matija Čakš. Doktor veterinarske medicine, ki živi na 24 hektarjev veliki vinogradniški in živinorejski kmetiji, je bil za župana šmarske občine prvič izvoljen leta 2018. V drugem krogu volitev je prejel 67 odstotkov glasov. Turistično Občino Podčetrtek bo še naprej vodil 54-letni Peter Misja, ki je župansko vlogo prevzel leta 2005 in jo vrsto let prepletal z vlogo inštruktorja strojevodij.

Tudi Radečanom ne bo treba čakati do 20. novembra, da bi izvedeli, kdo bo naslednja štiri leta vodil njihovo občino. Za župana namreč kandidira le aktualni župan, 51-letni Tomaž Režun (SD). To bo njegov tretji županski mandat. Prvič je bil za župana Občine Radeče izvoljen leta 2014 s 76-odstotno podporo volivk in volivcev. Na volitvah pred štirimi leti je prejel stoodstotno podporo, saj je bil tudi tedaj edini kandidat za župana. Diplomirani inženir kemijske tehnologije je sicer tudi direktor proizvodnje v podjetju Radeče papir nova.

Volitve ne bodo prinesle sprememb v občini Tabor. Dosedanji župan Marko Semprimožnik je namreč edini kandidat za to mesto. Tudi v občini Solčava bo še naslednja štiri leta županovala Katarina Prelesnik, v občini Ljubno bo lokalno politiko vodil Franjo Naraločnik, v občini Gornji Grad Anton Špeh, v občini Mozirje Ivan Suhoveršnik in v občini Nazarje Matej Pečovnik.

Foto: Arhiv NT (Andraž Purg - GrupA)

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam