Tradicija in nekaj novosti

Tradicija in nekaj novosti
Regija danes
Tipografija

Pravljično Celje bo letos spet vabilo v mesto na sprehod, druženje in zabavo. Obeta se več kot petdeset dogodkov na sedmih prizoriščih. Lučk je nekaj manj kot prejšnja leta, a organizatorji, Zavod Celeia Celje v sodelovanju z Mestno občino Celje in drugimi partnerji, obljubljajo bogatejšo dnevno okrasitev in kar nekaj novosti. Program se bo začel v soboto, 26. novembra, ob 17. uri, ko bo na Glavnem trg slovesen prižig luči.

Program so na današnji novinarski konferenci predstavile predstavnice organizatorjev dogajanja: podžupanja Breda Arnšek v imenu MOC, direktorica Zavoda Celeia Celje Maja Voglar,  vodja projekta Pravljična dežela Vladimira Skale in ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko v imenu celjski vrtcev in šol.

Kot vsako leto je na Trgu celjskih knezov že postavljena smreka, visoka približno 12 metrov, celjske ulice pa bo do konca leta krasilo še 40 posajenih smrek.

Novost za otroke je Severni pol z iglujem in snežaki na Krekovem trgu, ki bo na voljo od 26. novembra do 15. decembra, ob torkih in četrtkih pa bo tudi prizorišče animacijskih delavnic za otroke. Na celjskem drsališču bo 22. in 29. decembra na ogled predstava na ledu Kraljestvo animiranih junakov v izvedbi članov DK Celje.

Vrata Pravljične dežele se bodo letos odprla 16. decembra ob 17. uri. Do konca leta bodo v dopoldanskem času pravljična druženja in vodstva za osnovnošolce, od 17. do 19. ure pa bo Pravljična dežela prostor brezplačnih doživetij za otroke in družine ter zadnji dan leta tudi za silvestrovanje.

Božično-novoletni sejem bo letos preseljen, in sicer ga bo od 16. decembra mogoče najti kot Zakladnico daril v Lilekovi in Gubčevi ulici. V središču mesta pa bodo 8. in 15. decembra Vročice z izbranimi pijačami in okusi. Novo prizorišče s pravljičnim vrtiljakom bo pri tržnici, kjer bodo 9. in 10. decembra tudi popoldanska druženja z glasbo, s kulinariko in možnostmi za nakupe daril pod skupnim imenom Decembrovanje. V Celjskem domu pa bo 8. decembra Ustvarjalni Pop-Up z znanimi oblikovalkami. Tudi letos v mestu ne bodo manjkale predstave za otroke, ogledati si bo mogoče tovarno daril in medvedkovo deželo, priložnosti bodo za pravljično fotografiranje v foto kotičkih …

V prazničnem decembru se bo na Glavnem in Krekovem trgu letos zvrstilo 15 koncertov znanih izvajalcev, vrhunec pa bo silvestrovanje s skupino Kingston.

Za program Pravljičnega Celja in njegovo promocijo naj bi letos namenili približno 160 tisoč evrov.

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam