Celjski dijaki dobili profesionalni atelje za ličenje

Celjski dijaki dobili profesionalni atelje za ličenje
Regija danes
Tipografija

Celjski dijaki programov frizer in frizerski tehnik so dobili novo specializirano učilnico - profesionalni atelje za ličenje. Studio ima 14 učnih delovnih mest, kjer se bodo dijaki in dijakinje učili dnevnega, poročnega, večernega ličenja in ličenja za posebne priložnosti. Naložba je vredna približno 11 tisoč evrov. Denar za prenovo in opremo je prispeval Šolski center Celje, dijaki pa imajo v njem vedno na voljo ves potreben profesionalni material za delo.

»Atelje je šola nujno potrebovala. Letos namreč prvič izvajamo program frizerski tehnik, za katerega je veliko zanimanja, saj dijakom po končani triletni šoli omogoča, da šolanje nadaljujejo in pridobijo 5. stopnje izobrazbe,« o pridobitvi pravi ravnateljica Srednje šole za storitvene dejavnosti in logistiko Saša Silovšek.

V programih frizer in frizerski tehnik se dijaki učijo različnih ličenj za posebne priložnosti in maskiranja, zato bo novi atelje dopolnitev frizerskih delavnic, hkrati bo zmanjšal prostorsko stisko in omogočil pouk v dopoldanskem času. Popoldne bo namenjen izobraževanju odraslih, ki lahko po uspešnem usposabljanju pridobijo Nacionalno poklicno kvalifikacijo Vizažist/vizažistka.

BA

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam