Je bilo v Celju dovolj mostov?

Je bilo v Celju dovolj mostov?
Regija danes
Tipografija

V Zgodovinskem arhivu Celje, v Hiši pisanih spominov, kot ga imenujejo, bo danes ob 18. uri otvoritev zanimive razstave z naslovom Je bilo v Celju dovolj mostov?

Razstava bo pritegnila zlasti tiste Celjane, ki radi odkrivajo zanimivosti o preteklosti mesta in se ob tem nostalgično sami spomnijo svoje mladosti. Spomin na mostove čez Sušnico in Koprivnico, ki jih ni več, je med drugim spodbudil avtorja dr. Bojana Himmelreicha, da se je poglobil v tematiko, pripraviti razstavo ter vsebinsko bogat in obsežen katalog. Kot je dejal direktor arhiva dr. Borut Batagelj, je to eden od presežkov v dejavnosti arhiva, saj je avtor nadgradil arhivsko gradivo z raziskovanjem in s poznavanjem tematike. "To ni zgolj pregled zgodovine 40 mostov v širšem mestnem jedru, pač pa gre za prispevek k zgodovini Celja," je dejal Batagelj.

Če so na razstavi na ogled kratke predstavitve mostov na Savinji, Voglajni, Koprivnici in Sušnici,  prinaša katalog veliko več vsebin, na primer zapise o tem, kakšen je bil odnos ljudi do mostov, kaj so želeli, kako se je oblast odzivala na zahteve ljudi, kako so živeli z mostom … "To sem skušal ujeti tudi z nekaterimi odlomki iz spominov ljudi, iz zapisov v časopisih, z izjavami, sicer pa je v katalogu več kot 160 slikovnih prilog," je povedal avtor. Katalog je mogoče naročiti na spletni strani arhiva.

 

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam