ROGAŠKA SLATINA - Sonce povezalo promenado in Tržaški hrib

ROGAŠKA SLATINA - Sonce povezalo promenado in Tržaški hrib
Regija danes
Tipografija

 

Nadhod Sonce, po katerem se je možno s kolesom ali peš iz mestnega središča odpraviti do Tržaškega hriba, so včeraj predali namenu v Rogaški Slatini. Za domačine in obiskovalce je ob vznožju Tržaškega hriba odslej urejeno še parkirišče po načelu parkiraj in presedi.

 

 

Na slatinski občinski upravi poudarjajo, da je omenjeni nadhod v tamkajšnjem okolju ena glavnih naložb za spodbujanje trajnostne mobilnosti. Slatinski župan mag. Branko Kidrič meni, da bo imel nadhod ključno vlogo pri spodbujanju turističnega in tudi siceršnjega razvoja območja Tržaškega hriba. »V neposredni bližini gradimo Razgledni stolp Kristal, v bližini pa je še približno 16 tisoč kvadratnih metrov stavbnih zemljišč, namenjenih turizmu. Občina je naredila prvi korak in verjamem, da bosta nadhod kot parkirišče tako goste kot obiskovalce spodbudila k rabi koles.« Na parkirišču P+R je nameščena postaja, kjer si je možno izposoditi 15 tovrstnih prevoznih sredstev.

Gradnja nadhoda je bila vredna 1,8 milijona evrov. Zanjo je nekaj manj kot 1,2 milijona evrov prispeval Eko sklad. Ureditev parkirišča pa je znašala 725 tisoč evrov.

Foto: SHERPA

 

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam