Teden trajnostnega razvoja v Tehnoparku

Teden trajnostnega razvoja v Tehnoparku
Regija danes
Tipografija

Tehnopark Celje je letos prvič pripravil vrsto dogodkov v okviru Tedna trajnostnega razvoja. Začeli so se že danes, do nedelje pa se bo zvrstilo še kar nekaj zanimivih dogodkov, s katerimi želijo v parku prispevati k osveščanju o okoljskih temah. Nekaj bo brezplačnih, nekaj si jih bo mogoče ogledati v okviru obiska parka.

 V četrtek se bo ob 13. uri v Tehnoparku predstavilo podjetje Kronoterm z inovativno tehnologijo toplotnih črpalk. Ta dan bo tudi tekmovanje v ločevanju odpadkov, kar je povezano z eksponatom v parku, kjer je na zabaven način prikazano ločevanje.

V petek bo zanimiva predstavitev trajnostne mode s pomočjo trgovine Druga modna muha iz Celja. Na modni reviji v Tehnoparku bodo predstavljena »vintage« in »second hand« oblačila. Ob tem bo ves teden na ogled razstava teh oblačil.

V petek bo tudi delavnica s predavanjem o pravilni pripravi čaja z zeliščarsko kmetijo Kalan.

Vsak dan do nedelje bodo trajnostne delavnice, kjer si bodo lahko obiskovalci iz odsluženih oblačil izdelali kazalo za knjigo, igračo za hišnega ljubljenčka … Ves teden bo na voljo tudi izobraževanje o tem, kaj pomeni trajnostno nakupovanje. »V naši Tehnoštacuni bomo prikazovali, kako naj bi bilo videti trajnostno nakupovanje. To pomenu, da imamo seznam, katera živila bomo kupili, in da vemo, kakšna živila kupujemo. Obiskovalci bodo izvedeli, kaj pomenijo certifikati za eko- in bioizdelke in kakšna je pravilna higiena pri nakupovanju,« pravi Sabina Gaberšek, vodja projektov v Tehnoparku, in dodaja, da je za dogodke v okviru ogleda parka priporočljiva predhodna prijava, za druge pa je obvezna.

Foto: arhiv Tehnoparka Celje

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam