Nasedli gradbeni projekt na Vranskem dobiva novo vsebino

Nasedli gradbeni projekt na Vranskem dobiva novo vsebino
Regija danes
Tipografija

Klavrne zgodbe Sončnih vrtov, enega od nasedlih gradbenih projektov v času gospodarske krize pred poldrugim desetletjem, je očitno konec. Opuščeno gradbišče v zaselku Brode je letošnje poletje obudil investitor Nepremičnine Vransko, katerega družbenik so investicije Švas.

»Veseli me, da smo končno dočakali sanacijo tega degradiranega območja. Verjamem, da bo investitor najavljena in začeta dela tudi končal,« je povedal župan Franc Sušnik, ki je predstavnikom podjetja CSE projekt, ki je projektiralo prenovo in dokončanje stanovanjske soseske Dvori Vransko, predstavil vso razpoložljivo prostorsko dokumentacijo.

Dokončana čez približno leto

Investitor bo v prvi fazi dokončal tri manjše stavbe s 33 stanovanji ob mirni ulici v nizu prihodnjih večstanovanjskih stavb, ki bodo povezane s parkovnimi površinami, na katerih ne bo prometa. Povezovala jih bo skupna kletna etaža, v kateri je predvidenih 55 parkirnih mest. Med stanovanji bodo prevladovala tri- in štirisobna različnih velikosti ter eno enosobno in eno petsobno na posamezno enoto. Zgrajena in pripravljena na vselitev naj bi bila ob koncu prihodnjega leta. Nad njihovo prodajo bdi nepremičninska agencija Century 21 Slovenija, katere direktor je Vojko Besednjak, ki je obenem po javno dostopnih podatkih tudi direktor Nepremičnin Vransko.

Status opuščenega gradbišča

Vse se je začelo, ko je družba Gradis skupina G leta 2008 želela v naselju Brode zgraditi stanovanjsko sosesko. Kmalu po začetku gradnje so se začele finančne in geološke težave. Slednje so se po mnenju Sušnika pojavile zaradi nenadzorovanega izkopa in slabo izvedenih geoloških raziskav. Delavci so se z gradbišča umaknili spomladi 2009, gradbišče je od takrat samevalo in zaradi svoje neurejene podobe kazilo podobo kraja. »To je bila ena od več podobnih ›gradbenih jam‹, ki so v Sloveniji v času krize doživljale podobno usodo. Občini in krajanom ni preostalo drugega, kot da smo nemočno gledali, kaj se dogaja,« je že pred časom povedal Sušnik, ki si je letos poleti le lahko oddahnil. Kot kaže, so zdaj že nekdanji Sončni vrtovi le dobili resnega investitorja, ki se je prenove in gradnje tudi že lotil.

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik