ŠENTJUR – Železniška postaja bo obnovljena

ŠENTJUR – Železniška postaja bo obnovljena
Regija danes
Tipografija

 Na dan, ko je naše kraje pred 165 leti povezala železniška proga Dunaj–Trst, so pristojni podpisali pogodbo za obnovo železniške postaje Šentjur. Dela, predvidena s pogodbo, so vredna 7,4 milijona evrov, medtem ko je ocenjena vrednost celotne naložbe 8,18 milijona evrov. Dela bodo predvidoma trajala deset mesecev.

 

 

Direkcija RS za infrastrukturo se je za obnovo več postaj po državi odločila, saj želi vzpostaviti daljinsko voden promet na progah Dobova–Ljubljana in Zidani Most–Šentilj. V Šentjurju bo zgrajen nov otočni peron z nadstrešnico, obnovljeni bodo tiri in tirne naprave. Za varen prehod do otočnega perona bo zgrajen nov podhod z dvigali, ki bo prilagojen ljudem s posebnimi potrebami ter kolesarjem. Na peronu so predvideni klopi, koši, usmerjevalne table. Predvideni so še ureditev parkirišča, prilagoditev signalnovarnostnih in telekomunikacijskih naprav ter delna obnova vozne mreže.

Med obnovo bo na določenih delih postaje omejeno gibanje, vendar bo kljub temu poskrbljeno za nemoten prihod in odhod potnikov, ki se vozijo z vlakom. Dela bosta izvajali podjetji Železniško gradbeno podjetje Ljubljana in GH Holding. Za naložbo je 3,62 milijona evrov prispevala Evropska unija iz Instrumenta za povezovanje Evrope.

 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam