V premogovniku poškodovanih 12 rudarjev

V premogovniku poškodovanih 12 rudarjev
Regija danes
Tipografija

V bližini Topolšice so sinoči okoli 21.45 zabeležili potresni sunek z močjo 1,9, istočasno pa je v Premogovniku Velenje prišlo do stebrnega udara. Poškodovanih je bilo 12 rudarjev. Kot je povedal generalni direktor velenjskega rudnika Janez Rošer, nihče izmed poškodovanih rudarjev ni pristal v bolnišnici. Vsi so bili napoteni v Zdravstveni dom Velenje, reševalni ekipi rudnika pa k sreči ni bilo treba posredovati, saj so vsi rudarji iz jame prišli sami, je dodal. 

 

Takoj po dogodku je bil obveščen tudi republiški rudarski inšpektor, ki je obiskal kraj dogodka. Preiskava dogodka je v teku, več podatkov o nesreči bodo iz Premogovnika Velenje posredovali danes. 

V Premogovniku Velenje poudarjajo, da vsako nezgodo globoko obžalujejo in si s preventivnimi ukrepi vsakodnevno prizadevajo, da bi bilo teh nesreč čim manj. Kljub temu zaradi specifike dejavnosti, ki se odvija 500 metrov pod površjem zemlje, v jami še vedno lahko pride do dogodkov in izrednih razmer, ki se jih kljub najsodobnejši tehnologiji ne da predvideti, pravijo.

Zadnji stebrni udar se je v velenjskem rudniku zgodil septembra 2019, ko je bilo poškodovanih 11 rudarjev.

BA, STA

Foto: Andraž Purg - GrupA

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam