Gasilci merili moči in napolnili celjske ulice

Gasilci merili moči in napolnili celjske ulice
Regija danes
Tipografija

 

Z zadnjimi tekmovanji in zaključno slovesnostjo na nogometnem stadionu Z'dežele se je včeraj zvečer v Celju končala gasilska olimpijada, na kateri je tekmovalo več kot 2600 udeležencev iz 20 držav. Čas izvedbe dogodka je žal sovpadel z obsežnimi požari na Krasu. Kljub temu olimpijada prinaša pomembno sporočilo o pomenu gasilskega usposabljanja in treniranja veščin, v katerih se gasilci pomerijo na tem velikem tekmovanju. V Mestni občini Celje ocenjujejo, da je mesto živelo z olimpijado, ki je pomembno prispevala k turistični promociji in še večji prepoznavnosti mesta in verjamejo, da bodo ti učinki vidni v bližnji prihodnosti.  

 

 

Zavod Celeia Celje je program dogajanja v mestu pripravil v tesnem sodelovanju z Mestno občino Celje in Gasilsko zvezo Slovenije. Na voljo so bili številni gasilski dogodki, animacije za otroke, predstavitve in seveda koncerti. »Z odzivom obiskovalcev, tako domačih kot tujih, smo zelo zadovoljni, saj je mesto z gasilsko olimpijado živelo praktično cel teden. Dober odziv smo dobili tudi od nastopajočih. Skupaj smo v mestnem središču pripravili približno 40 različnih dogodkov. Mestni ponudniki so bili o dogodku dobro seznanjeni in tako so se pripravili na gasilsko olimpijado. Tudi z njihovo pomočjo je mesto dobilo res živahen utrip,« ocenjujejo na Zavodu Celeia Celje 

Vsem akreditiranim osebam je bil omogočen prost vstop na Stari grad Celje, kamor so predvsem tujci radi zahajali. Opaziti je bilo mogoče več skupin tekmovalcev in obiskovalcev, ki so bili nad ponudbo gradu navdušeni, kar so povedali tako informatorjem in delili tudi z javnostjo na družbenih omrežjih. Na gradu je bil v času gasilske olimpijade program srednjeveške Žive zgodovine.
 
»Menimo, da se je Celje izkazalo kot odličen gostitelj, o čemer pričajo izjave tako turistov in obiskovalcev, kot tekmovalcev in vodstva Gasilske zveze Slovenije (GZS). Verjamemo, da se bodo mnogi še vrnili v Celje in razširili dober glas kot o lepem in turistično zanimivem srednjeevropskem mestu«, je še poudarila mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda Celeia Celje. 
 
Foto: SHERPA
 


 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam