Zlata vrtnica za turistično kmetijo Razgoršek

Zlata vrtnica za turistično kmetijo Razgoršek
Regija danes
Tipografija

Turistično in kulturno društvo Celje je sinoči že 52. podelilo zato vrtnico za najbolj urejeno okolje v Mestni občini Celje v minulem letu. Zlato vrtnico je prejela turistična kmetija Razgoršek iz Pepelnega pri Šmartnem v Rožni dolini. Društvo je podelilo tudi metlo, in sicer simbolično vsem tistim, ki uničujejo stavbe in opremo, odmetavajo smeti, svinjajo na ulicah in ne čistijo za svojimi psi.

 

Kot ugotavlja vodja projekta Vesna Golner, so akcijo tokrat zaznamovali ukrepi ob epidemiji covida. Zaradi tega je bilo manj dejavnosti pri pripravi projekta, manj angažiranja ocenjevalcev in tako tudi manj prispelih predlogov za podelitev priznanj za lepo urejeno okolje v preteklem letu. "Na naslov Turističnega in kulturnega društva Celje je prispelo le 19 predlogov, kar je daleč najnižja številka prejetih predlogov do sedaj," ugotavlja. Prejšnja leta so predloge posredovale predvsem lokalne skupnosti na območju Mestne občine Celje in bilo jih je med 35 do 50 v različnih ocenjevalnih kategorijah. Leto so predloge poslale le tri  lokalne skupnosti, a je sodelovalo več drugih organizacij in posameznikov, zato so v društvu kljub vsemu zadovoljni.

 Dobitniki priznanj so: Ivanka Motoh iz  Otemne, Štefka in Mihael Pirnat iz  Gajev, Vera in Leopold Kos, Gordana Rems in Jože Arzenšek, Estera in Franc Vok, Tanja in Mojmir Javoršek iz  Trnovelj, Ivan Volavšek s Hudinje, OŠ Lava in KS Šmartno v Rožni dolini.

 Dobitnika bronastih priznanj sta OŠ Frana Kranjca Celje in Pišek bar na Lopati. 

Dobitniki srebrnih priznanj so: Marija Čuk iz Gorice pri Šmartnem, Jože Jezernik, Vesna in Franjo Luc z Ostrožnega, Cinkarna Celje in Zgodovinski arhiv Celje.

Zlato priznanje so prejeli Terezija Ašič iz Zagrada in družina Ratajc z Ostrožnega.

Foto: Andraž Purg - Grupa, arhiv TKD Celje

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam