Skrivnost priljubljenega šentjurskega sladoleda

Skrivnost priljubljenega šentjurskega sladoleda
Regija danes
Tipografija

 

»Ko sem bil otrok, so nam slaščičarji sladoled odmerjali v skromnih kepicah. Jaz pa sem si želel, da bi se ga enkrat res najedel, čeprav veliko denarja nisem imel.« Tako pravi Feti Mustafi, lastnik lokala Index v Šentjurju. Pred tamkajšnjo vitrino sladoleda se velikokrat zbere vrsta ljudi, željnih hladne osvežitve.

 

 

 Ko je začel v Šentjurju prodajati sladoled, najprej ni imel velikega prometa. Izjemen uspeh pri promociji je dosegel, ko je ravnatelju ene od osnovnih šol ponudil, da bi ob koncu šolskega leta vsak dan brezplačno sladoled postregel razredu ali dvema. Takrat je skupno podaril približno 480 kepic različnih okusov. Otroci so o svoji izkušnji povedali doma in lastnik lokala je opazil, da so že čez nekaj dni naokrog prišli pripadniki starejše generacije – šlo je za babice in dedke osnovnošolcev, ki so prišli poskusit, ali je sladoled, ki so ga pohvalili njihovi vnuki, res tako dober.

Prodaja sladoleda je pripeljala do tega, da se je Feti Mustafi z družino preselil v Šentjur. Danes pred svojo vitrino gosti ljudi najrazličnejše starosti. Veliko starejših od 60 let se ob misli na sladoled nasmeji že, ko stopijo iz avtomobila. S pohvalo ne skoparijo niti, ko v roke primejo kornet z izbranim okusom. »Zaradi tega sem zelo hvaležen. Velikokrat razmišljam, kako bi jih še osrečil,« razmišlja.

Foto: SHERPA

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam