DOBJE - Podjetniki bodo lahko gradili na domačih tleh

DOBJE - Podjetniki bodo lahko gradili na domačih tleh
Regija danes
Tipografija

 

V preteklosti so morali nekateri dobjanski gospodarstveniki poslovne prostore za svoja podjetja graditi v drugih občinah. Po novem je za njihove poslovne pobude na voljo več zemljišč v obrtni coni Zgornje Brezje. Občina je za njeno ureditev, vključno s projektno dokumentacijo, z nadzorom in izvedbo, namenila malo manj kot 700 tisoč evrov. Za naložbo je pridobila 270 tisočakov evropskega sofinanciranja iz naslova regionalnih spodbud.

 

 

Že pred leti sta željo, da bi v dobjanski občini gradili poslovne prostore, izrazili gospodarski družbi Hrib in Grales. Zaradi dolgotrajnih postopkov umeščanja v prostor, sprejemanja občinskega prostorskega načrta in zaradi drugih birokratskih postopkov sta vlagatelja svoje zamisli uresničila v sosednji šentjurski občini. Da bi podjetniki tudi v domačem kraju lahko gradili prostore za svoja podjetja, se je občina odločila za ureditev obrtne cone. V njej je pet gradbenih zemljišč, od tega sta dve v zasebni lasti. Na enem od zemljišč že deluje lesnopredelovalni obrat, in sicer žaga podjetja Darles.

Obrtna cona je velika 40 tisoč kvadratnih metrov, uporabnih površin je nekoliko manj. Občina je namreč zaradi bližine Dobjanskega potoka morala zgraditi protipoplavne nasipe ter poskrbeti za odmike od vodotoka. »Čeprav je neto zazidljiva površina malo manjša, bo po mojem mnenju za potrebe obrtnikov iz občine zadostovala za kar nekaj let. Seveda so h gradnji vabljeni tudi obrtniki iz okolice. Gradbeno dovoljenje bodo lahko pridobili hitro, saj smo uredili vso potrebno dokumentacijo,« je pojasnil tamkajšnji župan Franc Leskovšek.

Foto: Občina Dobje

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam