Parkirišča so nekoliko razširili

Parkirišča so nekoliko razširili
Regija danes
Tipografija

Mestna občina Celje in Mestna četrt Savinja bosta obstoječe parkirišče med Trubarjevo in Čopovo ulico razširili za 80 kvadratnih metrov. Tamkajšnji stanovalci zaradi pomanjkanja parkirišč avtomobile parkirajo tudi na zemlji ob robu parkirišča, zato bo javno podjetje Zelenice tam položilo travne plošče.

 

 Z gradbeni deli bodo začeli v drugi polovici avgusta. Naložba je vredna nekaj manj kot 7 tisoč evrov. Mestna četrt Savinja bo prispevala 4 tisoč evrov, preostalo bo zagotovila Mestna občina Celje.

 Občani v Škapinovi ulici pa že lahko uporabljajo obnovljeno parkirišče, ki so ga razširili za 18 novih parkirnih mest. Območje dodatnih parkirnih površin so uredili s polaganjem betonskih travnih plošč iz satja, vzporedno zaščitili strme brežine z izvedbo kamnite betonske škarpe, razširili so tudi javno razsvetljavo in stanovalcem večstanovanjskih blokov uredili dva nova in sodobna nadzemna ekološka otoka. Gradbena dela so stala nekaj manj kot 80 tisoč evrov. Denar pa je občina zagotovila v letošnjem občinskem proračunu.

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik