Novo vodstvo knjižnice in Desetke

Novo vodstvo knjižnice in Desetke
Regija danes
Tipografija

Na zadnji seji Mestnega sveta Mestne občine Celje minuli torek so svetniki med drugim potrdili imenovanji novih direktorjev dveh javnih zavodov, in sicer Osrednje knjižnice Celje in Desetke.

Po odhodu prejšnje direktorice Polone Rifelj na ministrstvo za gospodarstvo je bil maja objavljen razpis za novo vodstvo knjižnice, ki jo je kot vršilka dolžnosti nekaj mesecev vodila Andreja Videc. Svet zavoda je za direktorico za petletno obdobje imenoval Polonco Bajc Napret, ki je doslej v knjižnici skrbela za odnose z javnostmi in prireditve. Mestni svet je izdal soglasje k njenemu imenovanju.

Mestni svet je soglašal tudi z razrešitvijo dosedanje direktorice javnega zavoda Desetka Celje Valerije Lesjak, ki se je upokojila, in za novega direktorja podprl Gregorja Kolenca.

Mestni svetniki so tudi potrdili uvrstitev prenove stavbe Zdravstvenega doma Celje v načrt razvojnih programov (NRP) Mestne občine Celje za leti 2023 in 2024. Mestna občina Celje je v ta namen od ministrstva za zdravje prejela 1,8 milijona evrov, vrednost celotne naložbe pa znaša 3,4milijona evrov. Spremembe NRP so potrdili tudi zaradi prenove lokalne ceste v Košnici in Obrtne ceste v Celju zaradi spremenjene pogodbene vrednosti oziroma  izvedbe gradbenih del.

Foto: arhiv MOC

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik