Z družino je bilo fino

Z družino je bilo fino
Regija danes
Tipografija

 

 

 

Kaj imata skupnega bober in kolo? To, da se lahko ljubitelji poganjanja pedal do Bobrovega centra pripeljejo po kolesarski stezi, ki povezuje občini Rogaška Slatina in Podčetrtek. Kolesarje pri dejavnostih omejujeta le vzdržljivost in vreme, medtem ko so Bobrov center kmalu po odprtju omejevali ukrepi, namenjeni preprečevanju širjenja koronavirusa. Zato so s sobotnim dogodkom, imenovanim Bobrovo bicikliranje, organizatorji prepletli promocijo zdravega življenjskega sloga in vsebin centra, ki je svoja vrata odprl pred dvema letoma. K prijavi na dogodek so pritegnili več kot tristo udeležencev, željnih gibanja in odkrivanja naravnih danosti občine.

 

 

 

Udeleženci prvega Bobrovega bicikliranja so se po ogrevanju in startu na Evropski ploščadi podali na 13 kilometrov dolgo pot po slatinskem podeželju. Med potjo so zbirali žige, za sodelovanje so si seveda prislužili medaljo. V Bobrovem centru so izvedeli več o tem glodavcu, a tudi več o biotski raznovrstnosti reke Sotle, ki je med drugim znana po meandrih, obrežni vegetaciji, mokrotnih travnikih, zanimivih pticah in ribah. Družine je ob vrnitvi na Evropsko ploščad pričakal program, od ustvarjalnih delavnic do napihljivih igral in koncerta skupine Čuki.

Po uspešno izvedenem rekreativnem dogodku se bo pestro dogajanje v tem zdraviliškem kraju nadaljevalo tudi v prihodnjih tednih. 10. junija se bo tam s koncertom Big banda orkestra RTV Slovenija začel Anin festival. Rogaška Slatina bo od 16. junija prizorišče Mednarodnega festivala športnega, dokumentarnega in igranega filma, ki bo prvič gostoval v naši državi. Slatinski zavod za turizem in kulturo za letošnje poletje snuje še poučen program bobrovega tabora, ki bo namenjen najmlajšim.

Foto: SHERPA

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam