ROGAŠKA SLATINA - Kronično pomanjkanje zdravnikov

ROGAŠKA SLATINA - Kronično pomanjkanje zdravnikov
Regija danes
Tipografija

 

Civilna iniciativa Gibanje za Rogaško opozarja na pereče kadrovske razmere v tamkajšnji zdravstveni postaji, ki sodi pod okrilje Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah. Odpoved je namreč v kratkem času dala že tretja zdravnica, ki je bila zaposlena v omenjenem javnem zavodu. V Občini Rogaška Slatina pravijo, da so zadnja leta z vodstvom ZD Šmarje pri Jelšah veliko vlagali v pridobivanje novega kadra. Vodstvo zdravstvenega doma razlog za odpovedi vidi v splošni neurejenosti zdravstva v slovenskem prostoru.

 

 

Civilna iniciativa Gibanje za Rogaško, ki se predstavlja kot skupina zaskrbljenih politično neopredeljenih občanov, v svojem zapisu na omrežju Facebook omenja nedavno odpoved še ene zdravnice družinske medicine in svari, da se bo število občanov brez zdravnika močno povečalo. Iz zapisov iniciative ni znano, kdo jo predstavlja, je pa iz njih mogoče razbrati nekatere predvolilne obljube.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti v slatinski občinski upravi Polonca Golob Kovačič je pojasnila, da je zdravnica, ki je bila zaposlena v javnem zavodu, res dala odpoved konec preteklega tedna, svoje delo bo končala konec junija. Sredi leta 2021 so v tamkajšnji zdravstveni postaji za zdravstveno oskrbo občanov skrbeli štirje koncesionarji in trije zdravniki, zaposleni v javnem zavodu. Zdaj so tam poleg zdravnice, ki bo junija odšla, trenutno dejavni dva pogodbena zdravnika in štirje koncesionarji. Eden od koncesionarjev ima 1,5 programa koncesije.

Pomagale niso niti višje plače

V zadnjih mesecih so odpoved v slatinski zdravstveni postaji torej dali trije zdravniki, zaposleni v javnem zavodu, ki so pod okriljem te ustanove opravili tudi specializacijo. Tega v slatinski občinski upravi niso pričakovali, saj so zadnja leta z vodstvom ZD Šmarje pri Jelšah veliko vlagali v pridobivanje novega kadra ...

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam