Danes je poseben dan zanje: vse življenje pomagajo ljudem

 Danes je poseben dan zanje: vse življenje pomagajo ljudem
Regija danes
Tipografija

 Danes je Mednarodni dan medicinskih sester, ki nosi slogan Vlaganje v zdravstveno nego in spoštovanje pravic medicinskih sester za zagotovitev svetovnega zdravja. V Sloveniji ni bolnišnice, kjer ne primanjkuje medicinskih sester, zato so mnoge v tem poklicu že izgorele, v zadnjem letu jih je veliko, tudi v celjski bolnišnici, podalo svoje odpovedi zaradi izjemne obremenjenosti. (SŠol)

 

 Zaposleni v zdravstveni negi so za bolnike nepogrešljivi, pravi predsednica Društva medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Celje Tomislava Kordiš: »Naš namen je zdravje celotne populacije. Ljudi spremljamo od rojstva vse življenje. Želimo jih opolnomočiti na področju zdravja, jim pomagati do samostojnosti v primeru bolezni.«

 Kot še dodaja sogovornica, je današnji dan namenjen tudi patronažnim sestram, bolničarjem, negovalcem in vsem medicinskim sestram na področju rehabilitacije in v domovih za starejše, saj je poslanstvo slehernega izmed njih skrb za bolnika.

 Ob današnjem dnevu različne organizacije opozarjajo tudi na nujnost izboljšanja delovnih razmer medicinskih sester in nasploh zaposlenih v zdravstveni in babiški negi. Med drugim tudi nujnost sprejema kadrovskih standardov in normativov ter nesorazmerja in anomalije v plačnih razredih.

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam