LPS brez finala kljub prepričljivemu nastopu

LPS brez finala kljub prepričljivemu nastopu
Regija danes
Tipografija

"Naša evrovizijska izkušnja se je začela precej nepričakovano in spontano. Z Žigovo prvotno idejo, da se prijavimo na Emo freš, smo naredili nekaj izjemnega, kar se tako mladim, kot smo mi, zelo redko zgodi in smo res hvaležni za to celotno izkušnjo. Današnji in vsi prejšnji nastopi so nam bili zelo všeč. Naredili smo to, kar smo želeli: pokazali smo se Evropi in zdaj gremo naprej delat glasbo," so po poročanju RTV SLO po nastopu na velikem evrovizijskem odru povedali člani celjske dijaško-študentske zasedbe LPS, za katero so sinoči mnogi stiskali pesti, a žal ji preboj v finale  ni uspel.

Gotovo je za tako mlado zasedbo velik uspeh že uvrstitev na izbor za pesem Evrovizije in bo lahko v prihodnje ustvarila še veliko dobrih skladb in nastopov. LPS sestavljajo pevec Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na baskitari ter klaviaturist Žiga Žvižej.

Za deset mest v finalu so se borili predstavniki sedemnajstih držav, med njimi tudi zasedba LPS s pesmijo Disko. Zmagovalci prvega predizbora so Švica, Armenija, Islandija, Litva, Portugalska, Norveška, Grčija, Ukrajine, Moldavija in Nizozemska.

Finaliste so v razmerju 50 : 50 določili gledalci s pomočjo telefonskega glasovanja in petčlanske strokovne žirije v prvem predizboru sodelujočih držav, kot tudi Italije in Francije. 

Jutri se bodo za uvrstitev v finale pomerili še predstavniki 18 držav. Na sobotnem velikem finalu bo nastopilo 25 držav – dvajset najboljših iz dveh predizborov ter predstavniki "velikih pet", to so Francija, Španija, Nemčija, Velika Britanija in Italija, ki je letos tudi gostiteljica izbora.

Foto: Andres Putting, Corinne Cumming (EBU)

 

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam