Evropski utrip v Celju

Evropski utrip v Celju
Regija danes
Tipografija

 Pisane stojnice, ozaljšane z barvami evropskih držav in s predmeti, po katerih jih prepoznamo, so vsaj za nekaj dopoldanskih ur prinesle v Celje evropski utrip.

Kot edino mesto oziroma občina v Sloveniji Celje še vedno podpira projekt Evropska vas, ki je zaživel pred 17 leti in nato v drugih mestih ugasnil. Niti koronski leti mu nista mogli priti do živega, čeprav osrednje prireditve v živo ni bilo mogoče izpeljati.

V letošnjem projektu je sodelovalo kar 36 zavodov (vrtci, osnovne in srednje šole ter nekateri drugi zavodi), ki so med letom spoznavali izbrano deželo in ustvarjali z njo povezane izdelke. Del tega  so mladi predstavili dopoldne na zaključni prireditvi Evropska vas, ko smo videli tudi glasbene in plesne točke, značilne za evropske dežele.

"S tem ko otroci predstavljajo različne države evropske družine, opozarjajo na podobnosti in razlike, ki nas delajo edinstvene in bogate, saj skupaj tvorimo veliko in pisano družino dobronamernih in prijaznih narodov, ki je lahko zgled drugim državam po svetu," je dejal Aleksander Verhovšek, ravnatelj III. OŠ Celje, letošnje koordinatorice projekta.

Zbrane so pozdravili Bojan Šrot, župan MO Celje, dr. Simona Kustec, ministrica za izobraževanje, znanost in šport, ter Borut Pahor, predsednik RS.

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam