Dobili bodo novi vrtec

Dobili bodo novi vrtec
Regija danes
Tipografija

Septembra leta 2023 bo, kot kaže, konec prostorske stiske v Vrtcih Žalec. Takrat je rok za dokončanje izgradnje novega vrtca v zahodnem delu Žalca na zemljišču v bližini znanih samopostrežnih trgovin. Občina Žalec ga bo zgradila na podlagi javno-zasebnega partnerstva v sodelovanju z velenjskim podjetjem Esotech. V novem sodobnem vrtcu, za katerega bodo temeljni kamen položili letos poleti, bo v devetih oddelkih prostora za približno 170 otrok. Trenutno je v žalskih vrtcih, ki delujejo na enajstih mestih po vsej občini, vpisanih 829 otrok.

»V Žalcu sta v porastu tako večstanovanjska kot individualna stanovanjska gradnja. Priseljujejo se nove družine, vedno več je otrok. Če želimo v vrtec sprejeti vse, imamo premalo prostora, zaradi česar smo se odločili za gradnjo novega vrtca, ki ne bo samo to, temveč tudi večnamenski prostor za medgeneracijsko druženje,« je v torek po podpisu pogodbe izpostavil žalski župan Janko Kos.

Občina bo z izgradnjo nove vrtčevske zgradbe zadostila predpisanim prostorskim normativom. »V skladu z obstoječim pravilnikom morajo biti na otroka tri kvadratni metri igralnih površin, česar žalski vrtci ne dosegajo. Če ne bi imeli soglasja ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, ki dopušča izvajanje programa predšolske vzgoje pod normativnimi pogoji, bi brez varstva ostalo 170 otrok,« je pojasnila vodja urada za negospodarske javne službe mag. Nataša Gaber Sivka. (Avtor 3D vizualizacij: Matic Lašič)

Celoten prispevek si preberite v prihodnji številki Novega tednik (13.1.2022).

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam