Požar uničil dom štiričlanski družini iz Studenc

Požar uničil dom štiričlanski družini iz Studenc
Regija danes
Tipografija

Kako hitro se lahko življenje obrne na glavo, je spoznala štiričlanska družina Ograjenšek iz Studenc pri Ponikvi pri Žalcu. Torek, 4. januarja, bi bil zanjo zgolj še eden v nizu navadnih januarskih dni, če se ne bi kot strela z jasnega v zgornjem nadstropju dvostanovanjske hiše, ki si jo deli s sorodniki, vnel požar, ki je za sabo pustil pravo razdejanje. Sosedje in drugi krajani so Ograjenškovim takoj priskočili na pomoč in postorili najnujnejše. A pot do obnove bo še dolga.

»Odšla sem zakurit in ko sem prišla nazaj v hišo, me je poklical sosed ter rekel, da gori. Začudila sem se in vprašala, kaj gori, nakar sem opazila ogenj. Začelo je goreti na eni in nato še na drugi strani hiše. V petnajstih minutah je požar zaradi izjemno močnega vetra zajel celotno zgornje nadstropje,« pripoveduje lastnica Urša Mikolič, ki je pred prihodom gasilcev s sosedi skušala zajeziti požar, pri čemer se je opekla po roki. Požar je gasilo štirideset gasilcev z devetimi gasilskimi vozili prostovoljnih gasilskih društev Ponikva pri Žalcu, Velika Pirešica, Žalec in Gotovlje. Kljub njihovemu hitremu posredovanju je ogenj v celoti uničil mansardno stanovanje, ki ni primerno za bivanje. »Zgoreli so streha, stropi, laminat, pohištvo …« našteva Mikoličeva, ki ji je uspelo rešiti zgolj nekaj oblačil in družinske albume. (Foto: Andraž Purg - GrupA)

Celoten prispevek si preberite v prihodnji številki Novega tednika (13.1.2022).

Štiričlanski družini Ograjenšek-Mikolič lahko pomagate tudi vi. Pri obnovi v požaru povsem uničenega mansardnega stanovanja bo dobrodošel vsak evro. Denar lahko nakažete na račun: Boris Ograjenšek, Studence 28, Žalec. TRR: SI56 0400 1008 5911 822.

 

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder in Bojana Avguštinčič

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam