Več informacij pred vstopom

Več informacij pred vstopom
Regija danes
Tipografija

Pred vhodom v Spominski park Teharje je Mestna občina Celje namestila informacijski pano, s katerim želi počastiti spomin na zamolčane žrtve povojnih pobojev. Kot so sporočili iz celjske občine, so na pobudo Ivana Otta na panoju predstavili tudi žalostne usode otrok s Petrička, ki so jih v taborišču ločili od staršev. 

Besedilno in grafično obsežnejše gradivo bo po napovedih kmalu objavljeno na spletni strani občine, dostopno bo tudi preko QR-kode, ki jo bodo namestili na pano.

Informacijski pano je pripravila novoustanovljena Komisija za umestitev spominskih plošč in obeležij na območju Mestne občine Celje. Veliko zaslug pri ureditvi imajo predvsem Muzej novejše zgodovine Celje, dr. Mitja Ferenc, ki je pripravil besedilno in grafično gradivo, ter celjska območna enota Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, ki je izdala kulturnovarstveno soglasje. Ureditev informacijskega panoja je podprlo tudi ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Spominski park Teharje je bil zgrajen jeseni 2004, deset let kasneje je bil razglašen za kulturni spomenik državnega pomena. Park in osrednji spomenik je z zmagovitim natečajnim projektom zasnoval arhitekt Marko Mušič. Da je park vselej lepo urejen, skrbi eno najmlajših občinskih podjetij, Javno podjetje Zelenice.

Foto: MOC

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Bojan Kovač

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam