Majhne in strupene

Majhne in strupene
Regija danes
Tipografija

V Tropski hiši Celje je na ogled nova razstava o podrevnicah. Gre za majhne pisane in tudi zelo strupene dvoživke, ki jih je v naravnem okolju Latinske Amerike vse manj.

Od lani odprta Tropska hiša obiskovalcem ponuja vpogled v živalski in rastlinski svet delov afriške, azijske in ameriške celine. Njeno poslanstvo je tudi izobraževanje obiskovalcev, ob tem pa s pomočjo vzrejnih programov prispeva k ohranjanju ogroženih vrst živali. Novost so terariji z majhnimi žabami Latinske Amerike.  Te so v naravnem okolju zelo barvite, nekatere  tudi izredo strupene, na primer zlata podrevnica, ki lahko s svojim strupom pokoča 20 odraslih. Razstavi so v Tropski hiši dodali izobraževalne table, kjer se lahko obiskovalci naučijo več o teh živalih in spoznajo njihov pomen v naravi.

V minulih mesecih so v Tropski hiši dobili tudi nekaj mladičev, česar so zelo veseli. Med najboj opaznimi so mladiči progaste monguste in mali zlatoglavi levič. Kmalu bosta starša tudi beloglavčka, predstavnika kritično ogrožene vrste opice. Zanimivosti Tropske hiše tako še ne bo zmanjkalo.

Foto: SHERPA

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam