Ministrstvo nadaljuje sanacijo onesnažene zemljine vrtcev

Ministrstvo nadaljuje sanacijo onesnažene zemljine vrtcev
Regija danes
Tipografija

Po različnih zapletih pri tehničnih in birokratskih postopkih Ministrstvo za okolje in prostor nadaljuje sanacijo onesnažene zemljine vrtcev v Mestni občini Celje. Potem ko so bili v letih 2019 in 2020 sanirani štirje vrtci, je letos in prihodnje leto predvidena sanacija treh, in sicer enot Center Vrtca Tončke Čečeve, Iskrica Vrtca Zarja in Luna Vrtca Anice Černejeve. Hkrati bodo obnovili tudi otroško igrišče ob Savinji.

Začetek del je predviden med jesenskimi počitnicami, od 22. oktobra, najprej v vrtcih Luna in Iskrica, nato še v vrtcu Center in otroškem igrišču ob Savinji. Vrednost pogodbenih del za omenjene vrtce znaša dobrih 1,2 milijona evrov. V prihodnjem letu je predvidena še ureditev enot Sonce in Gaberje Vrtca Anice Černejeve ter Čiračara Vrtec Zarja. Na okoljskem ministrstvu ocenjujejo, da bo skupen strošek sanacije vseh vrtcev v Mestni občini Celje znašal okoli tri milijone evrov, kar bo v celoti zagotovljeno iz državnega proračuna.

Sanacija vključuje zamenjavo onesnažene zemljine in ureditev okolice vrtcev, med drugim zamenjavo ograj, hidroizolacijo stavb, zamenjavo komunalnih vodov in podobno.

BA

Foto: SHERPA

Z VAMI V ŽIVO

Boštjan Oder

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam