Bolnišnica staršem izrekla javno opravičilo

Bolnišnica staršem izrekla javno opravičilo
Regija danes
Tipografija

»V Splošni bolnišnici Celje obžalujemo zaplet pri zdravstveni obravnavi otroka, ki so ga starši zaradi poškodbe v petek, 8. oktobra, pripeljali v Urgentni center Celje. Zaradi nastalega časovnega zamika ob sprejemu otroka smo se odločili za interni strokovni nadzor obravnave. Kot je znano, je deček z opeklinami noge moral pred urgenco čakati 40 minut na rezultat testa na novi koronavirus. Test so opravili zaradi sočasnega respiratornega infekta.

»Analiza zdravljenja je pokazala, da je bil bolnik sicer deležen vseh ukrepov po strokovnih priporočilih in smernicah za obravnavo opeklin. Njegovo zdravljenje poteka po pričakovanjih in brez zapletov. Sam sprejem mladoletnega pacienta s poškodbo pa ni bil v skladu s smernicami in priporočili Ministrstva za zdravje o načinu izpolnjevanja pogoja PCT. Po odredbi je namreč zdravstvena obravnava otrok izjema pri zahtevi po izpolnjevanju PCT pogoja. Z izvedbo hitrega antigenskega testa se je zdravnik, ki je odredil takšen način obravnave, želel izogniti izpostavljanju otroka možnosti za dodatno okužbo v sivi coni. Pregled zdravstvene obravnave je pokazal še, da časovni odmik začetka obravnave ni vplival na rezultate zdravljenja,« so dejali v celjski bolnišnici.

 Dodajajo še, da obžalujejo, da otrok na izvid hitrega antigenskega testa ni čakal v prostorih bolnišnice pod medicinskim nadzorom.

 »Starše otroka smo z ugotovitvami internega strokovnega nadzora že seznanili in se jim za način obravnave opravičili. Pacientu in njegovim staršem za čustveno stisko, ki jo je povzročil način obravnave, ki je odstopal od predpisanega protokola, izrekamo tudi javno opravičilo,« je danes dejal v.d. strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Radko Komadina.

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam