ŠTORE - Bogatejši za sodobno igrišče

ŠTORE - Bogatejši za sodobno igrišče
Regija danes
Tipografija

 

Tri tisoč kvadratnih metrov novih športnih površin je urejenih ob Osnovni šoli Štore. Nova pridobitev zajema igrišče za mali nogomet na umetni travi ter igrišče za odbojko in košarko na poliuretanski podlagi. Okoli igrišča za mali nogomet je urejena tudi atletska steza.

 

 

Ob omenjeni osnovni šoli doslej ni bilo na voljo ustreznih površin za športno vzgojo osnovnošolcev, za drugo organizirano športno vadbo ter za rekreacijo mladine in starejših. Zahvaljujoč ureditvi sodobnega igrišča, bo izvajanje športne vzgoje lažje tudi prihodnje leto, ko občina načrtuje rušenje telovadnic ob šoli in gradnjo nove športne dvorane.

Za gradnjo športnega igrišča na Lipi je občina izbrala podjetje Interstar iz Štor. Pogodbena vrednost gradbenih del je znašala približni 360 tisoč evrov z DDV. Naložba je zajemala izvedbe gradbeno-obrtniških del in ureditev okolice. Občina je za igrišče pridobila 65 tisoč evrov sofinanciranja od Fundacije za šport, od ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo je prejela približno 141 tisoč evrov povratnih in nepovratnih sredstev, preostanek je plačala iz proračuna.

Pomembno pridobitev so namenu predali zadnjo septembrsko sredo, ko sta zaigrali združeni pihalni godbi iz Štor in s Svetine. Zadovoljstvo nad naložbo sta izrazila župan Občine Štore Miran Jurkošek in ravnateljica OŠ Štore Mojca Rožman. Nove športne površine so preizkusili z nogometno tekmo med ekipo županov in ekipo veteranov Športnega društva Kovinar.

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam