Vrhunec 22. Praznika kozjanskega jabolka

Vrhunec 22. Praznika kozjanskega jabolka
Regija danes
Tipografija

 

Letošnjo jesen se v Kozjanskem parku s prireditvijo Praznik kozjanskega jabolka že 22. poklanjajo visokodebelnim travniškim sadovnjakom. Dogodki so se tokrat začeli že 3. oktobra, najbolj odmeven sejemski del pa bo danes in jutri, 9. in 10. oktobra.

 

 

V sklopu Praznika kozjanskega jabolka bo danes in jutri na trgu Podsreda sejem, na katerem se bodo predstavljali ekološke kmetije, tradicionalni obrtniki in društva. Organizatorji so se odločili, da bodo letos gostili sto stojnic, saj želijo omogočiti lažje izvajanje priporočil Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Pretekla leta se je na sejmu predstavilo približno 150 ponudnikov.

Sejemsko dogajanje bodo popestrili s kulturnim programom. Zvrstili se bodo nastopi ljudskih pevcev in godcev, harmonikarjev, folklornih skupin. V Podsredi pričakujejo več kot 200 nastopajočih.

Organizatorji bodo že trinajsto leto zapored sadjarju, ki je v tem letu najbolje poskrbel za svoj travniški sadovnjak, podelili naziv Carjevič. Tistemu mojstru ali mojstrici, ki bo na prizorišču spekel ali spekla najboljši jabolčni zavitek, bodo podelili naziv štrudlmojster ali štrudlmojstrca. Obiskovalci bodo lahko spremljali tudi, kdo od tekmovalcev bo naredil najdaljši jabolčni olupek. Trenutni nosilec rekorda je Martin Magdalenc, ki je jabolko olupil tako, da je olupek meril kar 730 centimetrov.

Dogajanje bodo med drugim popestrili še tekmovalne in družabne igre, rekreacijski tek z naslovom S kozjanskim jabolkom do bolj zdravega življenja in kolesarjenje z Jabko na kolo. Najmlajši bodo lahko ustvarjali na različnih delavnicah.

Foto: Arhiv NT (Andraž Purg - GrupA)

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam