Za več strpnega dialoga

Za več strpnega dialoga
Regija danes
Tipografija

»Deluj v miru za dobro melodijo sebe in družbe.« To je bilo letošnje geslo prireditve Pozdrav ptic miru, ki jo je že šestnajstič pripravila celjska OŠ Lava. Projektu se je v minulih letih pridružilo že 70 slovenskih šol in ustanov, organizatorji pa si želijo, da bi to postalo široko gibanje ob svetovnem dnevu miru. 

 

Na različnih koncih mestnega jedra so mladi dopoldne risali simbole miru, pisali pozitivna sporočila in mimoidoče na ta način opozarjali na pomen vrednot miru, svobode, solidarnosti, predvsem pa nujnosti dobre komunikacije, spoštovanja stališč drugega in s tem boljših odnosov med ljudmi. V teh časih je vse to glede na na stanje v družbi, v kateri se širi preveč slabe volje in nestrpnosti, še bolj pomembno, meni ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko, ki je poudarila, da posledice prepirov čutijo predvsem mladi in da bi jim morali biti odrasli za zgled v pozitivnih dejanjih.

Prireditev so na odru na zvezdi popestrili učenci z glasbenimi točkami, zbrane pa je pozdravil predsednik DZ Igor Zorčič, ki je pohvalil idejo in sporočilo dogodka, ki ga najmlajši širijo ob svetovnem dnevu miru. Poslanica Pozdrava ptic miru bo skupaj s številnimi sporočili romala v državni zbor, kjer bo vse to na ogled tudi drugim poslancem. »Slovenja je država, ki živi v miru, trenutne okoliščine sicer niso najlažje zaradi korone, a vendarle so stvari, ki jih lahko premagamo,« je dejal in dodal, da je pri nas kultura dialoga na zelo nizki ravni, k čemur veliko prispeva politika, zato upa, da si bo vsaj del politikov prebral sporočila otrok in jih upošteval.

Foto: SHERPA

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam