Voznik osebnega vozila imel v krvi dobre tri promile alkohola

Voznik osebnega vozila imel v krvi dobre tri promile alkohola
Regija danes
Tipografija

Na območju Policijske postaje Slovenske Konjice so policisti včeraj dopoldne obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil krepko pod vplivom alkohola.

 

Alkotest je pokazal, da je imel 1,60 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka oziroma 3,2 promili alkohola v krvi. Ker je vozil brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo, ki ni bilo registrirano zasegli. Med vožnjo je storil še več cestno prometnih prekrškov zato mu sledi plačilo globe v višini 3.440 €.

Dva močno alkoholizirana voznika so včeraj obravnavali tudi na območju Policijske postaje Ravne na Koroškem. V nočnih urah so obravnavali voznico začetnico, ki je na parkirišču trčila v parkirano vozilo in nato zdrsnila čez rob vozišča, kjer je vozilo obstalo naslonjeno na drevo. Voznici začetnici je preizkus z alkotestom, pokazal, da je imela 0,78 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka ali drugače povedano nekaj več kot promilo in pol alkohola v krvi. Voznici smo prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog. Ker je prodaja alkoholnih pijač osebam, ki kažejo očitne znake alkoholiziranosti prepovedana, zbiraj o podatke tudi o tem, kje so vozniki popivali. Po Zakonu o omejevanju porabe alkohola bodo po zbranih obvestilih ustrezno ukrepali zoper osebe, ki so jim kljub očitnim znakom pijanosti, omogočili uživanje alkohola.

Vožnja pod vplivom alkohola je ne območju Policijske uprave Celje še vedno velik problem, poudarjajo na Policiji.

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam