Z nemško veleposlanico o prestrukturiranju

Z nemško veleposlanico o prestrukturiranju
Regija danes
Tipografija

V začetku tedna se je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol srečal z veleposlanico Zvezne republike Nemčije v Sloveniji nj. eksc. Natalie Kauther. Pogovarjala sta se o izzivih, s katerimi se srečujejo premogovne regije. Dogovorila sta se za skupno izvedbo strokovne konference na temo prestrukturiranja premogovnih regij.

 

»Nemčija, ki je ena od vodilnih evropskih držav na področju prestrukturiranja premogovnih regij, si je zadala, da bo svoj zadnji premogovnik ugasnila najkasneje do leta 2038, zato so njihove izkušnje in pogledi izjemno pomembni tudi za nas,« je prepričan velenjski župan.

Mednarodno konferenco na temo prestrukturiranja, ki se je bodo udeležili tudi nemški strokovnjaki, bodo v Velenju organizirali septembra, v sklopu praznovanja občinskega praznika. Poleg zainteresirane strokovne javnosti bodo na konferenco povabili tudi delegacije iz vseh partnerskih in prijateljskih mest. »Kot rudarsko mesto smo povezani s številnimi drugimi rudarskimi mesti,« pojasnjujejo na velenjski občini. »Ker si tudi v Mestni občini Velenje prizadevamo za prehod iz premoga v zasledovanju t. i. pravičnega prehoda, bo izmenjava izkušenj in primerov dobrih praks temelj za nadaljnje korake v procesu prestrukturiranja Šaleške doline v prihodnjih desetletjih,« so še zapisali.

Veleposlanica Kautherjeva je ponudila svojo pomoč in podporo tako pri sodelovanju na konferenci kot tudi pri promociji Velenja in Šaleške doline nemškim investitorjem. Župan pa jo je povabil na ogled Velenja in regijskih podjetij.

Foto: MOV

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam