Polna žlica kulture in Krožnik dobrega

Polna žlica kulture in Krožnik dobrega
Regija danes
Tipografija

Združenje zgodovinskih mest Slovenije, katerega del so tudi Celje, Šentjur in Slovenske Konjice, z novim kulturnim abonmajem začenja projekt sodelovanja in povezovanja kulture in turizma. Kulturnim dogodkom dodaja tudi kulinarična, saj je gastronomija del identitete zgodovinskih mest Slovenije. Zato je nastal nov kulturno-turistični produkt Kulturno-gastronomski abonma.

 

 

S svojevrstnim abonmajem bo Združenje zgodovinskih mest Slovenije obeležilo tudi 20-letnico delovanja. Po besedah generalne sekretarke združenja Mateje Hafner Dolenc želijo z njim pokazati, da kultura bogati zgodovinska mesta. Zanj so se, kot je dejala, odločili, da bi pokazali, »kako raznolika, pisana, živa kultura deluje, ustvarja in bogati zgodovinska mesta«. Številna gledališča, muzeje, galerije, knjižnice in druge organizatorje kulturnih dogodkov so »povezali in kot bisere nanizali v ogrlico kulture zgodovinskih mest«, je bila slikovita. Kot je napovedala: »Začeli bomo avgusta letos in končali avgusta 2022.«

Pri projektu združenje sodeluje s Slovensko turistično organizacijo (STO). Vodja sektorja za razvoj, inovacije in evropske projekte v STO Barbara Zmrzlikar je prepričana, da bo abonma ljudi nagovoril, da bodo »pri raziskovanju Slovenije zavili z uhojenih poti in se prepustili skrbno izbranim doživetjem«.

Veliki in dva mala abonmaja

»Obiskujte gledališča in likovna razstavišča, privoščite si koncerte in literarne večere,« je poziv, s katerim združenje vabi na letošnji abonma. Združenje ponuja več možnosti: veliki abonma Polna žlica kulture z 20 velikimi doživetji ter dva mala abonmaja, imenovana Krožnik dobrega. Prvi krožnik ponuja lokacije prireditev od Koroške do Dolenjske, drugi pa od Alp do Jadrana.

Foto: ZZMS

V abonmaju Združenja zgodovinskih mest Slovenije, ki letos praznuje 20-letnico skupnega delovanja, je na voljo 20 kulturnih dogodkov za 20 let v vsaki od članic – v Brežicah, Celju, Idriji, na Jesenicah, v Kamniku, Kopru, Kostanjevici na Krki, Kranju, Metliki, Novem mestu, Piranu, na Ptuju, v Radovljici, Slovenj Gradcu, Slovenskih Konjicah, Šentjurju, Škofji Loki, Tržiču in Žužemberku.

 

V abonmaju je povezanih 20 vrhunskih kulturnih dogodkov, gledaliških predstav, likovnih in muzejskih razstav, glasbenih in plesnih dogodkov ter literarnih večerov, ki se bodo zgodili v 19 zgodovinskih mestih.

 

 

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam