Celjski dom z obnovo dvorišča prijaznejši invalidom

Celjski dom z obnovo dvorišča prijaznejši invalidom Foto: MOC
Regija danes
Tipografija

Z zaključkom 2. faze prenove dvorišča Celjskega doma se je končala zunanja ureditev te pomembne historične stavbe. Dvorišče je z dvignjenim platojem, navezavo na Ulico XIV. divizije in dvigalom prilagojeno invalidom, ki zdaj brez težav vstopajo v Celjski dom.

Mestna občina Celje je v drugi fazi prenove dvorišča uredila priključek na Ulico XIV. divizije, dvignila plato stopnišča, klančino, historično ograjo in avtobusno postajališče označila s taktilnimi označbami. Parkiranje na dvorišču Celjskega doma je zdaj dovoljeno le še invalidom. Vsa dela so potekala pod nadzorom ZavodaRS  za varstvo kulturne dediščine.

"S projektom, ki je vreden 111.600 evrov, smo dopolnili obnovo, ki smo jo končali že v sklopu energetske sanacije Celjskega doma, historične obnove fasade in ostrešja," pravijo v Mestni občini Celje.

Zunanjost Celjskega doma je zdaj dokončno urejena, medtem ko prenove omenjene stavbe še niso povsem zaključili. "V načrtu imamo še ureditev kletnih prostorov in prostorov nekdanje cvetličarne ter ambientalno osvetlitev. S projektom smo se že prijavili na razpis Ministrstva za kulturo, vendar do sedaj nismo bili uspešni, zato iščemo nove vire financiranja," sporočajo iz Mestne občine Celje.

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam