Letos začetek sanacije še štirih vrtčevskih igrišč

 Letos začetek sanacije še štirih vrtčevskih igrišč Z obiska ministra Andreja Vizjaka v Celju, ko sta si z županom Bojanom Šrotom ogledala obnovljeno igrišče pri Vrtcu Zarja (Ringa Raja) v Nušičevi ulici. (Foto: MOC)
Regija danes
Tipografija

Ministrstvo za okolje in prostor je začelo postopek za sanacijo vrtčevskih igrišč enot Luna Vrtca Anice Černejeve, Iskrica Vrtca Zarja in Center Vrtca Tončke Čečeve ter igrišča na Savinjskem nabrežju. Vrednost javnega naročila je 718 tisoč evrov, ponudbe pa zbirajo do ponedeljka, 2. avgusta.

Mestna občina Celje je v letih 2017 in 2018 zamenjala onesnaženo zemljino v enotah Hudinja in Aljažev hrib Vrtca Tončke Čečeve. Projekt je nato prevzelo okoljsko ministrstvo. To je lani s podporo celjske občine saniralo štiri igrišča, in sicer v enoti Mavrica Vrtca Anice Černejeve ter v enotah Ringaraja, Mehurček in Živ–žav Vrtca Zarja. Izkopali so okoli 4.300 kubičnih metrov onesnažene zemljine, na novo uredili 8.000 kvadratnih metrov travnatih in pohodnih površin in s tem zagotovili varno igro 250 otrokom iz 19 vrtčevskih oddelkov. Prihodnje leto bo ministrstvo saniralo še igrišča enot Gaberje Vrtca Tončke Čečeve, Sonce Vrtca Anice Černejeve in Čira Čara Vrtca Zarja.

BA

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam