Rad imam Celje

Rad imam Celje
Regija danes
Tipografija

Na Savinjskem nabrežju se na zelenici pred Osrednjo knjižnico Celje že nekaj časa bohoti napis I love Celje. Takšne skulpture sicer srečamo v mnogih mestih po Evropi in svetu. Za postavitev umetniškega projekta je letos podjetje Foto Time uspešno kandidiralo na razpisu za kulturne projekte, ki ga financira Mestna občina Celje.

»Umetniški projekt upodabljajoče umetnosti je umeščen v javni urbani prostor v obliki velike skulpture, ki je oblikovana na uravnoteženi kompoziciji sestavljenih črk, ki tvorijo napis I love Celje, in je zanimiv način, ki ponese ime mesta po vsem svetu. Namenjena je najširši javnosti, ki po vzoru s tujimi praksami spodbuja domače in tuje obiskovalce, da s fotografiranjem ob skulpturi in posledično z objavljanjem na družbenih omrežjih postavijo mesto na svetovni zemljevid,« je o projektu povedala diplomiranja fotografinja Jasna Ajtnik iz podjetja Foto Time.
Kot je še dodala, je bistvo projekta želja po izražanju z načrtno strategijo umestitve mesta Celje z vso bogato zgodovino na kulturni zemljevid sveta. Zato v svojih projektih pogosto želi zajeti različne medije – slikarstvo, kiparstvo, inštalacijo, računalniško umetnost in fotografijo. Ob močni podpori in uspešnem sodelovanju z ekipo, ki jo poleg nje tvorita še dva lokalna umetnika,  ing. multimedije Miha Pirc in slikar Đorđe Dimitrijević iz ateljeja AYIN, je tudi priložnost ponuditi uvid v umetniško ustvarjanje v mestu.

 

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam