Slovenska podjetja na dubajskem sejmu zdravstvene opreme

Slovenska podjetja na dubajskem sejmu zdravstvene opreme
Regija danes
Tipografija

Javna agencija Spirit Slovenija je že četrto leto zapovrstjo organizirala skupinski nastop slovenskih podjetij na sejmu Arab Health v Dubaju v Združenih arabskih emiratih. Gre za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku. Njegov poglavitni namen je povezovanje proizvajalcev in ponudnikov zdravstvenih storitev z zdravstvenimi klinikami. Sejma se je udeležilo enajst slovenskih podjetij, kar je največ doslej. Predstavila so se na 180 kvadratnih metrov velikem skupnem razstavnem prostoru. Med njimi je bil tudi Koval iz Loke pri Žusmu. Direktor podjetja Zdravko Zidar pravi, da so tudi z letošnjim sodelovanjem na sejmu zelo zadovoljni.

Koval, ki sodi med vodilna podjetja v Sloveniji na področju proizvodnje medicinske opreme za nego in rehabilitacijo, se je dubajskega sejma udeležil že četrtič. »Na sejem bi težko šli sami, saj bi bilo to povezano z velikimi stroški in tudi obsežnimi pripravami, ki bi nam vzele veliko časa. Tudi način predstavitve bi bil drugačen. Z državo je vse lažje, treba je samo plačati prostor, pripraviti izdelke in oditi na sejem. Zato smo že vsa leta, odkar Spirit pripravlja skupinske predstavitve, zraven,« je povedal direktor in lastnik podjetja Zdravko Zidar. S tokratno udeležbo na sejmu je zelo zadovoljen, kakšen bo njen izkupiček, se bo videlo v prihodnjih mesecih. Koval namreč tudi na sejmih išče zastopnike, ki bi prodajali njegove izdelke. V  arabskem svetu ima že dva, ki ga med drugim obveščata tudi o razpisih za dobavo medicinske opreme. Na ta način mu je pred kratkim v Katarju uspelo prodati petdeset preglednih miz.
»Naš cilj je v čim več državah najti predstavnike, zato se redno udeležujemo tudi največjega mednarodnega sejma medicinske opreme in pripomočkov v Düsseldorfu, na katerega prihajajo proizvajalci in kupci z vsega sveta. Sejma žal že dve leti ni bilo in vprašanje je, ali ga bo organizatorjem letos končno uspelo pripraviti,« pravi Zidar, ki je pričakoval, da bo zaradi pandemije koronavirusa udeležba na sejmu v Dubaju zelo skromna, a je bil obisk presenetljivo velik.

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Tanja Seme

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam