Starši, še je možnost da otrokom zagotovite nepozabno doživetje na morju

Starši, še je možnost da otrokom zagotovite nepozabno doživetje na morju
Regija danes
Tipografija

Prva izmena letošnjih zdravstvenih letovanj ob morju, ki jih pripravlja Medobčinska zveza prijateljev mladine (MZPM) Velenje, se preveša v drugo polovico. Še vedno pa se je mogoče prijaviti za letovanje v Poreču, kamor bo skupina otrok odpotovala 12. avgusta.

V enem najlepših zalivov ob slovenski obali, v Pacugu, letuje 57 otrok in mladostnikov iz Šaleške doline, za njihovo dobro razpoloženje in varnost pa skrbi 8 vzgojiteljev, športna animatorka in pedagoška vodja letovanja. Pravijo, da je vsak dan drugačen, saj poleg plavanja in uživanja v morskih radostih otroci vsak dan ustvarjajo, »športajo« in uživajo v raznolikih večernih programih.

Kot so povedali vzgojitelji se je skupina odlično povezala, predvsem pa otroci uživajo v druženju z novimi prijatelji. Tudi v dneh, ko je vreme nekoliko ponagajali so se odlično zabavali in dejavnosti preselili v notranje prostore, kjer so med drugim pripravili odlično modno revijo. Ko jih je po dežju znova obsijalo sonce, so se odpravili na izlet z ladjico in si slovensko obalo ogledali še z druge strani. Razveseljivo je tudi to, da je v tem času že kar nekaj neplavalcev splavalo, do konca eltovana – domov se vračajo v soboto – pa bo plavalne veščine zagotovo osvojil še kdo.

Med tem pa na MZPM Velenje v Vili Rožle še vedno vpisujejo v zdravstveno letovanje otrok v Poreču. Druga izmena bo na obalo odpotovala 12. avgusta. Na MZPM vabijo starše, da se odločijo in svojim otrokom omogočijo pestre in zdrave počitnice ob morju, saj imajo še nekaj prostih mest. Čeprav prva skupina otrok še dopustuje se v zvezi že pospešeno pripravljajo za izvedbo drugega letovanja. Otroci iz Šaleške doline bodo avgusta nastanjeni v Mladinskem domu Špadiči, kjer bodo sami. »Zato upamo, da bo letovanje izvedljivo tudi, če se epidemiološka slika na Hrvaškem poslabša,« pravi Bojana Šegel iz MZPM Velenje.

Starši lahko vse informacije v zvezi z letovanjem dobijo ob klicu na 03/897 75 40, vsak delavnik med 8. in 16. uro.

 

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam