Ta teden v Celju trije koncerti in številni dogodki za otroke

Ta teden v Celju trije koncerti in številni dogodki za otroke
Regija danes
Tipografija

Tretji teden v juliju bodo v knežjem mestu pripravili raznolike vsebine za otroke in odrasle.

V torek bo ob 18. uri na Guštovi mestni plaži predstava za otroke Moja luna. V sredo Tehnopark Celje pripravlja štiri dogodke. Prvi se bo začel ob 7.30 za 4. termin počitniških doživetij v največjem znanstveno-zabavnem parku pri nas. Ob 10. uri se začne Soba pobega Gimnazije Lava: Soba prvošolke Ane. Ob 14. uri vabljeni na delavnico Izdelaj svoj avtoportretni hologram, ob 16. uri pa na Cele kuha: divja kulinarika s Karmen Gajšek. Dan se bo končal v atriju Knežjega dvorca s koncertom kitarista Matica Koširja.

V četrtek dopoldne bo v Tehnoparku Celju delavnica Izdelaj svoj solarni avtomobilček, popoldne pa Tehno robo tečaj. Ob 20.30 se bo pri Vodnem stolpu začel koncertu zasedbe  Tango kvintet Gamma.

Otroci se bodo v petek ob 11. uri lahko družili v Hermanovem brlogu Muzeja novejše zgodovine Celje. Ob 20.30 se bo pri Vodnem stolpu začel koncert legendarne glasbene skupine Lačni Franz, pol ure kasneje pri Mestni kavarni Metropol še Anabel Acoustic – večer z Vocal BK Studiem. Nov glasbeni dogodek pri Metropolu bo v soboto ob 21. uri, ko bo koncert The Singing Cats.

V soboto in nedeljo Pokrajinski muzej Celje pripravlja dve javni vodstvi. V soboto popoldan bo vodenje po razstavi Grofje Celjski, v nedeljo dopoldan pa po razstavi Celeia – mesto pod mestom. Peti teden Poletja v Celju se bo končal v nedeljo ob 17. uri z Zvočno kopeljo na Drevesni hiši v Mestnem gozdu Celje.

Center sodobnih umetnosti Celje vabi k prijavi na počitniške delavnice, ki jih bo izvajal vsak teden v avgustu v Galeriji sodobne umetnosti. Več informacij o delavnicah in prijavah najdete na spletni strani www.csu.si.

Foto: arhiv NT (SHERPA)

V Galeriji sodobne umetnosti si lahko ogledate razstavo Maje Hodošček V postajanju, v Likovnem salonu Celje razstavo At some point we all have to dance in v Galeriji Račka razstavo Ane Straže Živi užitki.

Ob predhodni najavi lahko obiskovalci Starega gradu Celje znova izkusijo tudi VR doživetje Spremeni tok zgodovine.

NT

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam