V hišo udarila strela, voda zalivala objekte

V hišo udarila strela, voda zalivala objekte Foto: Pixabay
Regija danes
Tipografija

Celjsko območje so zajeli krajevno močni nalivi s sunki vetra in udari strel. Medtem iz več krajev poročajo o težavah.

 

V Celju je bilo najhuje na območju Zagrada, pravi direktor Poklicne gasilske enote Celje Janko Požežnik:


Ob tem je na Cesti na grad v Celju meteorna voda ogrožala stanovanjski objekt. V Bukovžlaku pa je meteorna voda zalila cestišče. Sicer so bili celjski gasilci sinoči in ponoči aktivirani na 15 lokacijah, kjer je sodelovalo 18 poklicnih in okoli 50 prostovoljnih gasilcev.

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je v Jankovi v občini Vojnik udarila strela v stanovanjsko hišo in poškodovala streho. Gasilci PGD Vojnik so streho ponovno prekrili in sanirali poškodbe. Po močnem nalivu na območju Vojnika so gasilci PGD Vojnik izčrpali meteorno vodo iz prostorov stanovanjske hiše in prodajalne, odstranili podrto drevo, ter očistili zamašene propuste.

V Rečici ob Savinji je strela udarila v zvonik cerkve, vendar do požara ni prišlo.

V Lahomnem v občini Laško se je zamašil zbirni jašek meteorne vode, kar je povzročilo zatekanje vode v kotlovnico stanovanjske hiše. Gasilci PGD Laško so na kraju preusmerili tok vode ter odprli pokrov jaška, omogočili odtekanje vode ter odstranili mulj, travo, kamenje....

V Kaplji vasi v občini Prebold gasilci PGD Kaplja vas preusmerili tok meteorne vode, ki je ogrožala stanovanjsko hišo in odstranili podrto drevo. V Rogaški Slatini so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina očistili nekaj zamašenih kanalov in vodotok ter zemeljski plaz, ki je ogrožal stanovanjsko hišo prekrili s folijo.

Več prijav dogodkov so zabeležili tudi v občinah Celje, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Rogaška Slatina in Slovenske Konjice. Aktivirane so bile Poklicna gasilska enota Celje ter prostovoljna gasilska društva. Zalitih je več cest in podvozov.

Ponoči se bodo razmere umirile, v prihodnjem tednu je pričakovati bolj stabilno poletno vreme, so sporočili z Arsa.

BA

 

Z VAMI V ŽIVO

Živa Dobnik

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam

Prireditvenik