Prijeli združbo preprodajalcev drog

Prijeli združbo preprodajalcev drog
Regija danes
Tipografija

Celjski kriminalisti so ovadili 13 oseb, starih od 22 do 48 let, ki naj bi preprodajali kokain in heroin. Pri tem so vsakodnevno oskrbovali odvisnike s širšega celjskega območja. Šest oseb v prijeti združbi je bilo v preteklosti zaradi podobnih kaznivih dejanj že obsojenih.

 

Policisti Policijske uprave Celje so primer preiskovali skupaj z Generalno policijsko upravo. Ta teden so opravili tudi več hišnih preiskav. Vsi prijeti, razen enega, ki je državljan Bosne in Hercegovine, so slovenski državljani.

»V preiskavi, ki se je začela septembra lani in v kateri so bili uporabljeni tako klasični kot tudi prikriti preiskovalni ukrepi, je bilo ugotovljeno, da so osumljeni sodelovali v dveh kriminalnih skupinah ter organizirali nakupe, hrambo in prodajo prepovedanih drog. Mesečno so prodali najmanj pol kilograma heroina in kokaina. V zaključni akciji so kriminalisti v sodelovanju s policisti opravili sedem hišnih preiskav, devet oseb so pridržali. Danes so jih sedem privedli k preiskovalnemu sodniku,« so sporočili iz celjske policije.

Pri hišnih preiskavah so zasegli več predmetov, pomembnih za kazenski postopek, med drugim tudi heroin in kokain, zasegli so tudi snov za mešanje in večanje volumna droge. Šest oseb je bilo že obsojenih za istovrstna kazniva dejanja, pri čemer je eden izmed akterjev kriminalne združbe bil na prostosti le nekaj dni, po prestajanju večletne zaporne kazni.

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam