Slovenske dneve knjige v Celju odpira Sejem na zraku

Slovenske dneve knjige v Celju odpira Sejem na zraku
Regija danes
Tipografija

Danes se začenjajo 26. Slovenski dnevi knjige pri katerih kot partnersko mesto sodeluje tudi Celje, s knjigarno ter antikvariatom Antika in Osrednjo knjižnico Celje kot organizatorjema dogodkov. Prvi dan festivala na Stanetovi ulici dopoldan odpira knjižna tržnica „Sejem na zraku, v Antiki pa ga bo ob 18. uri sklenil literarni večer, na katerem se bo dr. Zoran Pevec pogovarjal z dr. Mihom Kovačem, avtorjem knjige „Berem, da se poberem: 10 razlogov za branje knjig v digitalnem svetu.

Dogajanje ob SDK bosta knjigarni in antikvariatu Antika popestrili še razstava knjig Josipa Jurčiča ob 140 letnici njegove smrti ter razstava ilustracij za knjigo mladinske književnosti ter v Borijevem kotku te knjigarne še razstava ilustracij za knjigo mladinske knjiženosti, Izdajalec, avtorja Ratka Bjelčića.

Za popestritev se bodo na prizorišču Sejma na zraku zvrstili še drugi dogodki. Tako bo jutri ob 16. uri Celjsko literarno društvo predstavilo novo številko revije za spekulativno fikcijo Supernova. V soboto 19. junija bo ob 10. uri gost Matej Krajnc, ki bo predstavil ploščo „Popotnice“ in roman „Zgodovina harmonike“. Uro kasneje pa bodo uveljavljeni pesnice in pesniki, v okviru skupine 03, katere sestavo je izbral dr. Zoran Pevec, znan in ugleden pesnik ter podpredsednik Društva slovenskih pisateljev (DSP) javno brali poezijo.

„Na objektivističnem stolu“

Zoran Pevec, ki je ena od osrednjih osebnosti sodobne literature v Celju, doslej je izdal že devet pesniških zbirk, pa se bo jutri ob 18,. uri tudi sam znašel v vlogi intervjuvanca na pogovoru, na katerem bo predstavil svojo najnovejšo pesniško zbirko Na objektivističnem stolu. Ta dogodek pa v projekt obeleževanja Slovenskih dnevov knjige v Celju kot soorganizator prispeva Osrednja knjižnica Celje.

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam