V Slovenskih Konjicah sprejeli športno junakinjo

V Slovenskih Konjicah sprejeli športno junakinjo
Regija danes
Tipografija

"Preprosto ponosni!

S temi besedami so se v Slovenskih Konjicah poklonili velikemu uspehu trenutno najboljše slovenske teniške igralke Tamare Zidanšek, ki je z uvrstitvijo v polfinale slovitega Roland Garossa navdušila ne le slovensko, temveč vso svetovno teniško javnost. Po prisrčnem petkovem sprejemu na letališču na Brniku in slavnostnemu sprejemu v protokolarnem objektu Vila Podrožnik, kjer ji je čestital tudi predsednik Slovenije Borut Pahor, so novo slovensko športno junakinjo pozdravili še v domačih Slovenskih Konjicah.

 

Od danes naprej 47. igralka na svetu se je vsem zahvalila za lep sprejem, ki je bil zanjo precej čustven. Kot je povedala, je uspeh na igriščih Rolanda Garrosa res nekaj posebnega, upa pa, da ji bo to uspelo še večkrat ponoviti. Znova je poudarila, da se rada vrača v domači kraj.

Zidanškovi je v imenu konjiške občine čestital ter ji predal simbolično darilo podžupan Primož Poklič, člani domačega teniškega kluba pa so ji ob prihodu pripravili špalir ter veliko torto in penino.

Kot je še razkrila, bo naslednje dneve do odhoda v Wimbledon, kjer se turnir začen 28. junija, pripravljala na enem redkih travnatih igrišč v Sloveniji v Šentjurju.

Foto: SHERPA

Preberite še:

Konjičani s ponosom pospremili pariški polfinale

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam