Celjski vitez in Diamond iz Rogaške za junaka etap pri nas

Celjski vitez in Diamond iz Rogaške za junaka etap pri nas
Regija danes
Tipografija

Poleg zelene majice so unikatni pokali ena od bolj prepoznavnih stvari kolesarske dirke Po Sloveniji, vsak izmed njih pa simbolizira bogato zgodovino in se veže na sam kraj, tradicijo ali drugo značilnost. Vsi so si med seboj drugačni, tako, kot je raznolika Slovenija in s tem tudi bogata. Zmagovalca etap sta na cilju v naši regiji prejela, velik kristalni pokal Diamond in Celjskega viteza. Skupni zmagovalec dirke Po Sloveniji bo v roke prejel repliko Kolesa 5200.

Prva etapa: Rogaška Slatina:

„Globoki brusi prestižnega pokala Diamond ustvarjajo odbleske, ki vas bodo navdušili – ne glede na to, ali obožujete večno klasiko ali pa moderno eleganco. Tradicionalni V-brus je v svetu kristala večna klasika, saj daje zelo bogate vizualne učinke, obenem pa deluje nežno in subtilno“, so zapisali na uradni spletni strani dirke Po Sloveniji.

Pri pokalu Diamond se tak brus sveti tudi skozi ploščico na dnu, kar je pri brušenem steklu prava redkost. S svojo večno eleganco bo pokal prinašal prejemniku lepe trenutke in gojil ljube spomine še mnoga leta.

Druga etapa: Celje

Celjski vitez simbolizira moč, oblast in veličino grofov in knezov Celjskih. Ponos Celjank in Celjanov je še vedno živ, duh mogočnega časa vladavine Celjskih bo prisoten za vedno. Kdor ceni in spoštuje svoje korenine, lahko široko razpre krila na poti v svetlo prihodnost.

Veličasten grad, kjer je bil cilj druge etape, je bil sedež najznamenitejše in najpomembnejše vladarske rodbine na območju današnje Slovenije. Kot so Celjski grofje suvereno vladali v 14. in prvi polovici 15. stoletja, tako suvereno je Tadej Pogačar opravil s konkurenco v drugi etapi letošnje dirke in slavil veličastno zmago na Starem gradu. Ni torej čudno, da so ga nekateri mediji poimenovali kar „novi celjski grof“.

Z VAMI V ŽIVO

Radio Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam