Tadej Pogačar v Celju veličastno deklasiral tekmece

Tadej Pogačar v Celju veličastno deklasiral tekmece
Regija danes
Tipografija

Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) je nesporni vladar druge etape dirke s štartom v Žalcu in ciljem na Celjskem gradu nad Celjem. Ciljno črto je prečkal minuto in 22 sekund pred Matejem Mohoričem (Bahrain Victorious) in tako tudi zanesljivo prevzel vodstvo v skupnem seštevku dirke.

Na drugi etapi so v ospredje pričakovano stopili kolesarji, ki ciljajo na visoke uvrstitve v skupnem seštevku. Prav tako pričakovano se je etapa razpletla na vzponih na Svetino in Celjsko kočo ter nato na zaključnem vzponu na Celjski grad. Napad deveterice kolesarjev je bil že pred tem nevtraliziran po zaslugi močnega tempa ekipe UAE Team Emirates.
 
Tadej Pogačar je izvedel odločilen napad na vzponu na Svetino, ko je kolesarje lovila tudi nevihta. Napadel je ob pomoči svoji sotekmovalcev Ulissija in Majke, nato pa se znašel v ospredju sam in si do vrha priboril minuto prednosti. Sledil je dolg spust, na zaključnih dveh kilometrih pa je samo še potrdil veličastno zmago.
 
Tadej je po dirki povedal: »Ta etapa je bila na sporedu že pred tremi leti, a takrat sem imel slabše noge. Danes sem se počutil odlično in poskusil sem z napadom od daleč. Na spustu s Svetine sem bil previden in nisem šel do limita. Če si sam v ospredju se je lažje spuščati.Ta etapa mi je veliko bolj všeč kot sobotna, je klasična na dirki Po Sloveniji in zato sem jo izbral za napad. Nisem pa pričakoval, da bom prišel v cilj s takšno prednostjo.«

V ozadju je sprva kazalo na popoln uspeh ekipe iz Združenih arabskih emiratov, a se je Matej Mohorič odlično vrnil nazaj v boj in dobil šprint majhen skupinice, za njim sta ciljno črto z istim časom prečkala Diego Ulissi in Matteo Sobrero (Astana – Premier Tech). Jan Polanc (UAE Team Emirates) je bil 10., Jan Tratnik (Bahrain Victorious) pa 12.

Pokal, celjskega viteza, je Tadeju Pogačarju, ki se ga nekateri mediji poimenovali, kar za novega Celjskega grofa, podelil župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Oglejte si video vrhunce druge etape:

Tadej Pogačar bo danes, v tretji etapi od Brežic do Krškega vozil v zeleni majici, »njegova« pa je tudi majica najboljšega v razvrstitvi gorskih ciljev.
 

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam