S ciljem etape na Starem gradu prvi vrhunec dirke Po Sloveniji

S ciljem etape na Starem gradu prvi vrhunec dirke Po Sloveniji
Regija danes
Tipografija

Ob 11.15 se bo v Žalcu začela druga etapa 27. kolesarske dirke po Sloveniji. Karavana bo obredla bo večino spodnje in del zgornje Savinjsko doline, zavila na Šaleško, obiskala Šentjur in Štore, sledil bo zaključni del del etapa z vzponom na Svetino in Celjsko kočo, spust z nje, vožnja skozi središče Celja in spektakularen finiš s ciljem na Starem gradu. Kot so si edini kolesarji in poznavalci, bi današnja etapa že lahko postregla tudi s prvimi odgovori o najresnejših kandidatih za skupno zmago na dirki. Cilj na Starem gradu je predviden približno ob 15. uri.

To je dejal tudi prvi favorit dirke, aktualni zmagovalec Dirke po Franciji Tadej Pogačar (UAE Emirates), takšnega mnenja pa je tudi Bogdan Fink, direktor organizacijski direktor dirke Po Sloveniji.

Napoved Toneta Tislja za drugo etapo

Sicer pa za današnjo etapo objavljamo tudi podrobnejšo napoved velikega poznavalca, Toneta Tislja, katerega podrobnejšo analizo o možnostih posameznih kolesarjev ste si lahko prebrali v posebni kolesarski prilogi ob dirki v prejšnji številki Novega tednika.

„Druga etapa Žalec – Celje bo zelo razgibana in zahtevna in v njej pričakujemo številne poizkuse pobegov. Na letošnji dirki prvič nastopajo specialisti za pobege, Baski iz ekipe Caja Rural, Lastra Osorio, Cepeda in vikingi iz ekipe Uno – XProcycling Team, Andersen, Hoelgaard. V begih lahko pričakujemo tudi naše Mohoriča, Tratnika, Polanca in še kakšnega Slovenca iz treh domačih ekip. Etapa bo razgibana že od samega začetka, od Žalca, Braslovč, Velenja, Šoštanja, Mozirja vse do prvega težjega vzpona na Lipo. Tu se bo verjetno naredila precejšnja selekcija. Po spustu v Vransko sledi dolg ravninski del, do obrata v Šentjurju, kjer zna pomembno vlogo odigrati veter, ki v zadnjih letih vse bolj pogosto in močno piha v teh predelih. Po obratu v Šentjurju sledi najdaljši vzpon na letošnji dirki, vzpon na Svetino, ki bo tudi najvišja točka letošnje dirke. Tam lahko pričakujemo samo najboljše, ki se bodo po vratolomnem spustu iz Celjske koče pomerili v zaključnem vzponu na Stari grad. Vsi imamo še v spominu spektakularen zaključek na Dirki 2018, ko je bil 500m do cilja ujet ubežnik Mohorič. Tedaj je napadel Roglič, a v zaključku sta bila od njega močnejša Uran in Impey. V letošnjem zaključku pričakujemo v ospredju Pogačarja, Majko, Ullisija, Vlasova…, je napovedal Tone Tiselj.

Oglejte si podrobnejšo časovnico 2. etape na uradni strani dirke Po Sloveniji:

https://tourofslovenia.si/storage/app/uploads/public/609/6c2/f36/6096c2f364c25604586598.pdf#zoom=100

Zaradi kolesarke dirke bo v Celju danes tudi spremenjen prometni režim. Več podrobnosti o tem na tej povezavi:

https://www.novitednik.si/druzba/23097-zaradi-kolesarske-dirke-spremenjen-prometni-rezim

Objavljamo nekaj fotografij našega fotoreporja z etape dirke Po Sloveniji s ciljem na Starem gradu pred tremi leti, ko je na dirki nastopil tudi Primož Roglič.

Foto: SHERPA

 

 

Z VAMI V ŽIVO

Ekipa radia Celje

voditelj

Trenutno poslušate:

Prometni telefon Radio Celje 080 13 02

Mali o

Če karkoli oddajate ali potrebujete kliknite na ustrezno spodnjo povezavo:

ODDAM
POTREBUJEM
(objava je vsako sredo)

OBRAZCI

Sledite nam